Provo këto këshilla për të ulur rrezikun ndaj gurëve në veshka

TË FUNDIT

  • Konsumoni sa më shumë lëngje të pasheqerosura nga pije e ushqime, si frutat, supa e kosi.
  • Konsumoni një sasi të përshtatshme të kalciumit (1000-1200mg., nga ushqime si bulmeti).
  • Konsumoni ushqime dhe pije që përbajnë kalcium (si bulmeti) me vaktet, për të ulur nivelin e përthithjes së oksalatëve.
  • Reduktoni sodiumin në rreth 2000-2300mg. në ditë.
  • Evitoni doza të mëdha (mbi 1000mg.) të Vitaminës C.
  • Ndiqni një dietë vegjetariane ose Mesdhetare- me nivel të lartë të frutave, perimeve, bishtajorëve, arrorëve/farave, bulmetit dhe drithërave të plotë.
  • Reduktoni proteinat që nuk vijnë nga bulmeti, si mishi apo pula
  • Arrini e mbani një peshë të shëndetshme.
  • Punoni me një urolog, nefrolog apo dietolog për të gjetur trajtimin e duhur ndaj gurëve në veshka.
  • Evitoni suplementet që premtojnë se parandalojnë apo thyejnë gurët, duke qënë se asnjëri prej tyre nuk ka bazë shkencore.
error: Content is protected !!