Prej 50 deri në 500 euro do të ketë ndihmë financiare për të rinjtë, Ademi: Synohet punësimi më i shpejtë i tyre

Must Read

Misajllovski për konferencën për media të Zaevit: Është joserioze dhe ikje nga realiteti

Është joserioze, dhe paraqet ikje të plotë nga realiteti të flitet për arritjet trevjaçre, kur sot Maqedonia...

Drejtori i “Gazetës Zyrtare” në vetizolim, ka qenë në kontakt me Llukarevskën

Drejtori i “Gazetës Zyrtare” Martin Kostovski para pak kohe në Fejsbuk publikoi se do të jetë në...

Zaev: Mu për shkak të mbrojtjes së shëndetit të qytetarëve “zgjedhjet janë zgjidhje”

Pesë korriku është dita e zgjedhjeve, deklaroi sot lideri i LSDM-sl Zoran Zaev, sipas të cilit, deri...

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi ka publikuar tre lloje të ndihmave financiare që do të mund t’i marrin nxënësit e shkollave të mesme, studentët dhe të rinjtë deri në moshën 29-vjeçare.

“Është paraparë shpërndarje e tre lloje të ndihmave financiare apo vauçerë për shkollarët e mesëm, për studentë dhe për të rinj deri në moshën 29-vjeçare që të sigurohet fuqia e tyre për të kontribuar në standardin e nxënësve dhe të studentëve dhe me fokus për zhvillim e shkathtësive digjitale”, tha Ademi, njofton TV21.

Lloji i parë i ndihmës financiare parasheh vauçerët që do të arrijnë vlerën deri në 6 mijë denarë dhe do t’u ndahet studentëve të familjeve me të ardhura të ulëta, kurse mjetet do të përdoren për të mbuluar participimin për studimet dhe për strehim në konvikte studentore.

Lloji i dytë i ndihmave paraqesin kartelë në vlerë prej 50 euro kjo për studentët për blerje të produkteve vendore.

Dhe lloji i tretë i ndihmave financiare kap vlerën prej 30 mijë denarë kjo për bashkëfinancim të studentëve për trajnim dhe kurse për shkathtësi digjitale. Me këtë lloj të ndihmave, ministri Ademi thotë se do të mundësohet edhe punësim më i shpejtë i të rinjve.

“Këto janë të nevojshme dhe kërkohet me vite, kurse tash posedimi i tyre është kusht bazik për gjetjen e punës”, tha Ademi.

Për mënyrën e aplikimit ndaj këtyre ndihmave është duke u përpiluar plan dhe publiku do të njoftohet në kohë, njoftoi ai, ndërkaq shtoi se ndihmat do të mund t’i marrin gjatë muajit qershor ose më së voni deri në korrik.

  • Tags
  • 2
- Advertisement -

Latest News

Drejtori i “Gazetës Zyrtare” në vetizolim, ka qenë në kontakt me Llukarevskën

Drejtori i “Gazetës Zyrtare” Martin Kostovski para pak kohe në Fejsbuk publikoi se do të jetë në vetëizolim 14 ditorë përshkak kontaktit...

Zaev: Mu për shkak të mbrojtjes së shëndetit të qytetarëve “zgjedhjet janë zgjidhje”

Pesë korriku është dita e zgjedhjeve, deklaroi sot lideri i LSDM-sl Zoran Zaev, sipas të cilit, deri atëherë partitë kanë 35 ditë...

Ndihmë nga Qeveria për transmetuesit për përballje me pasojat nga kriza e shkaktuar nga Kovid-19

Qeveria siguroi ndihmë për transmetuesit meqëllim të përballjes me krizën e shkaktuar nga Kovid-19. Do të paguhen borxhet e tyre të shkaktuara...

Faza e pestë e zbutjes së masave në Greqi – hapja e sezonit turistik, shkollave, kinemave

Më pak se një muaj pas përfundimit të karantinës, faza e pestë e zbutjes së masave kufizuese dhe kthimit gradual të “normalitetit...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -