Përkujtohet Nënë Tereza! Institucionalizohet departamenti për ta dokumentuar veprën e saj

Must Read

Shtip, për një orë gjobiten rreth 50 shoferë

Nëpunësit policorë në disa pika në Shtip për vetëm një orë në Shtip kanë regjistruar 50 shkelje...

SPB Tetovë me kontrolle për vendosje të paligjshme të “flesherëve” në makina

Sektori për Punë të Brendshme-Tetovë ka filluar me kontrollin dhe masat e tjera për zbulimin dhe sanksionimin...

Rohani: SHBA hyri në luftë ekonomike me Iranin

Presidenti iranian, Hasan Rohani ka deklaruar se me sanksionet ndaj dollarit, SHBA-ja hyri në luftë ekonomike me...
- Advertisement -

Dyzet vjet më parë nobelistja e paqes Anjezë Gonxhe Bojaxhiu – Nënë Tereza u shpall qytetare nderi i Shkupit. Sot, pas katërdhjetëvjetësh, në vendin ku gjendet shtëpia ku lindi ajo në qendër të Shkupit, u vendosën lule.

Instituti i Trashëgimisë Kulturore dhe Shpirtërore të Shqiptarëve njoftoi se departamenti i cili do të duhet të grumbullojë dhe arkivojë kujtime për Nënën Terezën tashmë ishte regjistruar edhe në Regjistrin Qendror. Ka marrë tiparin e një institucioni shtetëror.

- Advertisement -

“Do të merret me studime dhe kultivimin e shumëanshëm të figurës dhe veprës së Gonxhe Bojaxhiut, Nënë Terezës, duke e ngritur në shkallë institucionale kulturën e mbamendjes kolektive”, tha Skender Asani.

Pllaka përkujtimore tashmë reflektonte preardhjen e saj, sepse shkruante edhe në shqip, por që të vendosen lulet në pllakën përkujtimore duhej të shkilej bari, sepse ende nuk është krijuar shtegu që të dërgon deri te ajo.

- Advertisement -

Por, nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore dhe Kulturore dhe Shoqata humanitare “Nëna Tereza” në Strugë edhe sot kërkuan që të krijohet shtegu deri te pllaka përkujtimore.

“Në fund shpresoj se do të ketë zgjidhje të shpejtë për regullim të pllakës përkujtimore dhe hapësirës nga ana e Qytetit”, u tha nga Shoqata “Nënë Tereza”.

- Advertisement -

Nevoja për formimin e një shtegu që do të mundësonte qasje deri te pllaka erdhi pasi hapësira para pllakës u mbulua me gjelbërim.

- Advertisement -

Shtip, për një orë gjobiten rreth 50 shoferë

Nëpunësit policorë në disa pika në Shtip për vetëm një orë në Shtip kanë regjistruar 50 shkelje nga ana e shoferëve. Zëdhënësi...

SPB Tetovë me kontrolle për vendosje të paligjshme të “flesherëve” në makina

Sektori për Punë të Brendshme-Tetovë ka filluar me kontrollin dhe masat e tjera për zbulimin dhe sanksionimin ligjor të automjeteve, të cilat...

Rohani: SHBA hyri në luftë ekonomike me Iranin

Presidenti iranian, Hasan Rohani ka deklaruar se me sanksionet ndaj dollarit, SHBA-ja hyri në luftë ekonomike me Teheranin si dhe duke përdorur...

E Majta ka dorëzuar 8 padi kundër shtëpisë ligjvënëse

Partia "E Majta" ose Levica sot deri tek gjykata Administrative ka dorëzuar 8 padi kundër shtëpisë ligjvënëse, për shkak të siç thonë...

Filloi mbledhja e Këshillit të Sigurimit

Filloi mbledhja e Këshillit të Sigurimit  në “Vila Vodno” të konvokuar nga presidenti Stevo Pendarovski. Në mbledhje marrin pjesë...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -