Pendarovski: Lufta për më shumë të drejta dhe mundësi të barabarta duhet të vazhdojë

Must Read

Reagim i TV21: “Po bëhet presion ndaj punës së redaksisë së televizionit?”

https://youtu.be/KKte24wRBOo Për arsye ende të paqarta, të paktën deri më tani, Televizioni...

Dy viktima nga Kovid 19, njëri 73, tjetri 64 vjeçar

https://www.youtube.com/watch?v=_9u2Y8-LEsA&feature=youtu.be 125 persona kanë rezultuar pozitiv me Kovid 19 në 24 orët...

Përse u rrit numri rasteve me Kovid 19? Flasin drejtori Memeti dhe mikrobioologu Panovski

https://www.youtube.com/watch?v=A4a4r7RGM5s&feature=youtu.be Rritja e numrit të rasteve pozitive me Kovid-19 është për shkak...
- Advertisement -

Lufta për më shumë të drejta dhe mundësi të barabarta duhet të vazhdojë derisa edhe personat më të prekur nga ne të gëzojnë të drejtat themelore të njeriut dhe të pranojnë që jetojmë me njëri-tjetrin pavarësisht nga dallimet tona. Pozicioni i njerëzve LGBTI në vend është akoma në një nivel të palakmueshëm, shumë prej tyre jetojnë në frikë nga pranimi shoqëror dhe statusi shoqëror, thotë presidenti Stevo Pendarovski në porosinë me rastin e 17 majit – Ditës ndërkombëtare kundër homofobisë, transfobisë dhe bifobisë.

“Dita ndërkombëtare kundër homofobisë, transfobisë dhe bifobobisë – 17 maji këtë vit, për fat të keq, e presim me vendimin e Gjykatës Kushtetuese për shfuqizimin e Ligjit për parandalim dhe mbrojtjen nga diskriminimi, i cili hyri në fuqi një vit më parë. Ligji për parandalim dhe mbrojtjen nga diskriminimi ishte një hap i madh, duke ndaluar çdo diskriminim të bazuar në racë, ngjyrën e lëkurës, origjinën, kombësinë ose përkatësinë etnike, gjininë, orientimin seksual, identitetin gjinor, përkatësisë të një grupi të margjinalizuar, gjuhës, shtetësisë, bindjen religjioze ose fetare, bindjen shoqërore, bindje të tjera, pengesa, mosha, familja ose statusi martesor, statusi i pasurisë, gjendja shëndetësore, statusi personal dhe statusi shoqëror ose çfarëdo baze tjetër”, thekson shefi i shtetit në porosi./MIA

- Advertisement -

Latest News

Dy viktima nga Kovid 19, njëri 73, tjetri 64 vjeçar

https://www.youtube.com/watch?v=_9u2Y8-LEsA&feature=youtu.be 125 persona kanë rezultuar pozitiv me Kovid 19 në 24 orët e fundit, ndërsa vetëm 8...

Përse u rrit numri rasteve me Kovid 19? Flasin drejtori Memeti dhe mikrobioologu Panovski

https://www.youtube.com/watch?v=A4a4r7RGM5s&feature=youtu.be Rritja e numrit të rasteve pozitive me Kovid-19 është për shkak mosmenaxhimit të mirë të institucioneve...

Debati për zgjedhje parlamentare në kohë të vështirë pandemie!

https://www.youtube.com/watch?v=sI0lua3QUmA&feature=youtu.be Partitë politike për interesat e tyre hapën temën e zgjedhjeve në kohë pandemie dhe në këtë...

“Nëse shkëputet lidhja, bie nga provimi”, studentët ankohen për provimet online

https://www.youtube.com/watch?v=dWgw6toP8dg&feature=youtu.be Nga shtëpia me kompjuterë dhe laptopë personal, kështu do t’i realizojnë provimet studentët e Universitetit të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -