Pacientët me diabet kanë 12 herë rrezik më të madh të vdesin nga koronavirusi

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Në Qendrën amerikane për kontroll të sëmundjeve dhe profilaktikës kanë vërejt se pacientet më diabet me koronavirus kanë gjashtë herë më shumë nevojë për hospitalizim, derisa rreziku i vdekjes te ta është rritur për 12 herë.

Sipas hulumtimit të Universitetit të Kalifornisë në San Francisko të publikuar gjatë fundjavës në portalin Medikas ekspres, shkencëtarët kanë analizuar statistikë për vdekshmërinë gjatë kohës së disa muajve të pandemisë.  Sipas tyre, diabeti është në vendin e dytë sipas rëndësisë së komplikimeve pas atyre të zemrës.

- Advertisement -

Autori i hulumtimit, Përkash Didvanja, mjek i mjekësisë në Universitetin në Kalifoni konsideron se sëmundjet vënë në dijeni se duhet të zhvillohen “masa urgjente dhe serioze për kontroll të sëmundjeve nga koronavirusi”.

Shkencëtarët konsiderojnë se gjatë mjekimit në kushte të pandemisë, mjekët e humbin kontrollin mbi gjendjen e pacientëve.

- Advertisement -

Vizita e diabetikëve në ambulanta është ulur për 10%. 

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -