Pabarazia globale/ 26 njerëzit më të pasur në botë kanë po aq pasuri sa gjysma e popullsisë në botë

Must Read

Italia do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme për shkak të Covid-19

Italia me siguri do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme  që të ndihmojë kriza me koronavirusin të mbahet...

Për konviktet e studentëve dhe nxënësve në Shkup, “Alkaloid-i” me donacion prej 16.000 litrave mjete antiseptike

“Alkaloid ASH Shkup”, dhuroi produkte nga gama e tij e mjeteve antiseptike dhe dezinfektuese për konviktet e...

Miratohet protokolli për këndet e lojërave për fëmijë

Qeveria sot e miratoi protokollin për punë në kënde për lojëra në kushte të epidemisë dhe rekomandoi...
- Advertisement -

Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres, ka bërë thirrje për t’u dhënë fund pabarazive globale, të acaruara më tej nga pandemia e koronavirusit, duke thënë se bota është në një pikë kthese.

“Koronavirusi është krahasuar me një rreze X që zbulon thyerje në skeletin e brishtë të shoqërive që kemi ndërtuar”, tha Guterres në një ligjëratë vjetore në ditëlindjen e ish presidentit të Afrikës së Jugut Nelson Mandela, përcjell albinfo.ch. Guterres tha se kriza e pandemisë po përhap besime të rreme kudo.

- Advertisement -

“Gënjeshtra që tregjet e lira mund të ofrojnë kujdes shëndetësor për të gjithë, fiction se kujdesi i papaguar nuk është punë, iluzion që jetojmë në një botë post-raciste, mitin se ne jemi të gjithë në të njëjtën varkë” . Ai shtoi se vendet e zhvilluara ishin fuqimisht të përkushtuara për mbijetesën e tyre dhe se nuk arritën të japin mbështetjen e nevojshme për të ndihmuar vendet në zhvillim në këtë kohë të rrezikshme.

Guterres kritikoi pabarazitë e mëdha në pasuri, por edhe të tjerët, në lidhje me racën, gjininë, klasën dhe vendin e lindjes.

- Advertisement -

“26 njerëzit më të pasur në botë kanë po aq pasuri sa gjysma e popullsisë në botë,” tha Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara. Sipas tij zgjidhja e problemit të pabarazisë duhet të fillojë me reformën e tyre. Ai ofroi disa zgjidhje, duke thënë se ishte e nevojshme një gjeneratë e re e mbrojtjes sociale, përfshirë kujdesinë shëndetësor universal, dhe ndoshta të ardhurat themelore universale.

António Manuel de Oliveira Guterres është një politikan dhe diplomat portugez që shërben si Sekretari i nëntë i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara. Një anëtar i Partisë Socialiste Portugeze, ai shërbeu si Kryeministër i Portugalisë nga 1995 deri 2002.

- Advertisement -

Italia do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme për shkak të Covid-19

Italia me siguri do ta vazhdojë gjendjen e jashtëzakonshme  që të ndihmojë kriza me koronavirusin të mbahet nën kontroll, sepse Qeveria bën...

Për konviktet e studentëve dhe nxënësve në Shkup, “Alkaloid-i” me donacion prej 16.000 litrave mjete antiseptike

“Alkaloid ASH Shkup”, dhuroi produkte nga gama e tij e mjeteve antiseptike dhe dezinfektuese për konviktet e studentëve dhe nxënësve, të cilat...

Miratohet protokolli për këndet e lojërave për fëmijë

Qeveria sot e miratoi protokollin për punë në kënde për lojëra në kushte të epidemisë dhe rekomandoi respektim të ashpër të masave...

Është ulur burokracia për ndërmarrjet, shteti kuoton mirë në indeksin e burokracisë

Financat nuk janë problemi kryesor në kushte të KOVID-it. Tani është momenti kur kompanive u nevojitet ulje e problemeve me procedurat burokratike,...

Bekteshi-Galloway: Marrëdhëniet e mira bilaterale janë baza për thellimin e bashkëpunimit

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi sot realizoi takim përmes video telefonatës me ambasadoren e Britanisë së Madhe SH.T. Rachel Galloway.
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -