Osmani do të realizojë takim pune me shefin e diplomacisë greke, Nikos Dendias

Must Read

470 milionë euro për pakon e katërt ekonomike, kryeministri Zaev e prezantoi pakon e re me 31 masa të veçanta

https://youtu.be/kdQaabZ9t-o Masa e parë është që të vazhdohet me pagesën e subvencionimit...

Rajoni pa teste PCR, kur? Filipçe: Ballkani Perëndimor bashkë me Bullgarinë dhe Greqinë, t’i hapin kufijtë

https://youtu.be/Ql7l3wD1pms Ende po pritet përgjigjja prej disa vendeve fqinje lidhur me idenë...

Subvencionim rrogash ka, sepse ka diskriminim?! Zaev premton se plani i ri do të jetë i barabartë për të gjithë!

https://youtu.be/el41cQQ9pYk Plani i Qeverisë që të inkurajojë dhe do të bashkëpunojë me...
- Advertisement -

Ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani, sot do ta ketë takimin e tij të parë zyrtar si kryesues i politikës së jashtme të vendit, me Ministrin e Punëve të Jashtme të Greqisë, Nikos Dendias.

Sipas agjendës së paraparë, do të hapen tema të numërta në kuadër të bashkëpunimit bilateral ndërmjet dy vendeve, si dhe aktualitetet rreth dinamikës politike në rajon. Osmani në takim do të hapë temën edhe për konkluzionet e ardhshme në kuadër të trupave të Bashkimit Evropian, për miratimin e kornizës negociuese për Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe mbajtjen e konferencës së parë ndërqeveritare gjatë kohës së kryesimit të Gjermanisë, si një fillim formal i negociatave për anëtarësim të plotë në BE.

- Advertisement -

Fokus i veçantë në takimin e dy ministrave do të vendoset në angazhimin dhe aktivitetet e ardhshme të dy ministrive në funksion të intensifikimit dhe thellimit të dialogut politik dhe bashkëpunimit të përgjithshëm në sfera të ndryshme, sipas planit Aksionar për bashkëpunim dhe implementim të obligimeve të ndërmarra nga Marrëveshja për partneritet strategjik ndërmjet dy vendeve (Marrëveshja e Prespës).

Në takim pritet të hapen po ashtu edhe të gjitha temat tjera nga sfera e bashkëpunimit bilateral, siç janë: riaktivizimi i shkëmbimit kulturor, nxitja e komunikimit dhe aktiviteteve për avancim të bashkëpunimit ekonomik, çështjet rreth përshpejtimit të projekteve të interkoneksionit hekurudhor dhe të gazit, si dhe çështje të tjera nga sfera e këmbimit të përgjithshëm shoqëror dhe politik.

- Advertisement -

Në takim pritet që vëmendje e veçantë t’i kushtohet edhe punës së Komisioneve të ekspertëve për avancim të marrëdhënieve të mira fqinjësore, si dhe shqyrtimin e mundësisë për komunikim të tyre më intensiv dhe punë të pandërprerë në kushte të pandemisë COVID 19.

Osmani në fillim të mandatit njoftoi intensifikim të komunikimit me fqinjët, duke e ngritur çështjen e marrëdhënieve të mira fqinjësore si prioritet kryesor i politikës së jashtme, me çka pritet që temat nga kjo sferë të jenë në fokus të agjendës së tij në periudhën e ardhshme.

- Advertisement -
  • Tags
  • 3

470 milionë euro për pakon e katërt ekonomike, kryeministri Zaev e prezantoi pakon e re me 31 masa të veçanta

https://youtu.be/kdQaabZ9t-o Masa e parë është që të vazhdohet me pagesën e subvencionimit të rrogave në ekonomi me...

Rajoni pa teste PCR, kur? Filipçe: Ballkani Perëndimor bashkë me Bullgarinë dhe Greqinë, t’i hapin kufijtë

https://youtu.be/Ql7l3wD1pms Ende po pritet përgjigjja prej disa vendeve fqinje lidhur me idenë për hapjen e kufijve në...

Subvencionim rrogash ka, sepse ka diskriminim?! Zaev premton se plani i ri do të jetë i barabartë për të gjithë!

https://youtu.be/el41cQQ9pYk Plani i Qeverisë që të inkurajojë dhe do të bashkëpunojë me sektorin e biznesit, që privati...

Çfarë po bën Kryetari i Butelit? Shumë premtoi, e çdo punë ka ngecur!

https://youtu.be/z5KU2FQ84AE “Pyes! Pse nuk është ndërtuar objekti i ri shëndetësor dhe pse Buteli nuk ka poliklinikë? Qëllim...

Pa rrymë elektrike nesër do të jenë disa pjesë të komunave Studeniçan dhe Gjorçe Petrov

Pa rrymë elektrike nesër do të jenë disa pjesë të komunave Studeniçan dhe Gjorçe Petrov. Siç informoi QRMK pas...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -