OBSH: Pandemia e Covid-19 është përshpejtuar

Must Read

Rrallë kush riparon këpucët, zanati i këpucëtarisë në Kërçovë drejt zhdukjes

https://youtu.be/wCl-H-CXyY8 Këpucëtari Asan Kanzo herët në mëngjes hapi punëtorinë e tij dhe...

9.500 emigrantë vendosen në kampin e përkohshëm në Lezbos

Për momentin i kemi 9.500 njerëz në kampin e ri, zyrtarisht 2.000 janë jashtë kampit dhe rreth...

Pendarovski: Siguria në vend është stabile, Maqedonia do të vendos 5G, por sipas protokolleve të Aleancës

Po ndiqen të gjithë situatat të cilat mund të shkaktojnë probleme serioze, posaçërisht vala e re e...
- Advertisement -

Pandemia e shkaktuar nga koronavirusi është intensifikuar në botë, pasi në gjashtë javët e fundit numri i të prekurve është thuajse dyfish më i madh, duke arritur 16 milionë ndërsa numri i të vdekurve i tejkaloi 640 mijë, kumtoi sot në brifing në Gjenevë drejtori i përgjithshëm i OBSH-së, Tedros Adhanom Gerbejsus.

“OBSH ka informacione për thuajse 16 milionë raste të personave të infektuar dhe mbi 640 000 raste të vdekjes. Pandemia vazhdon të përhapet”, tha ai, duke theksuar se “numri i rasteve thuajse dyfish është rritur në gjashtë javët e fundit”.

- Advertisement -

Tedros paralajmëroi se Organizata Botërore e Shëndetësisë këtë javë do ta konvokojë Komisionin për raste urgjente për ta vlerësuar gjendjen rreth pandemisë. Ai përkujtoi se më 30 janar OBSH shpalli situatë të jashtëzakonshme me koronavirusitn me rëndësi ndërkombëtare.

“Në pajtim me rregullativat ndërkombëtare, gjatë kësaj jave do ta konvokoj Komitetin për raste urgjente për ta rianalizuar pandeminë dhe të sjellim rekomandime përkatëse”, tha drejtori ekzekutiv i OBSH-së.

- Advertisement -

Sipas shefit të OBSH-së, pandemia e Kovid-19 “e ndryshoi botën”. Ajo njëherësh i bashkon dhe i ndan njerëzit dhe shoqëritë, duke dëshmuar se “njerëzit janë të aftë të reagojnë edhe pozitivisht edhe negativisht”.

“Kemi mësuar shumë dhe akoma jemi duke mësuar shumë”, tha Tedros Adanom Gebrejsus.

- Advertisement -

Ai theksoi se pandemia aktuale është situata më serioze në botë e publikuar nga OBSH.

- Advertisement -

Rrallë kush riparon këpucët, zanati i këpucëtarisë në Kërçovë drejt zhdukjes

https://youtu.be/wCl-H-CXyY8 Këpucëtari Asan Kanzo herët në mëngjes hapi punëtorinë e tij dhe filloi të riparonte këpucët që...

9.500 emigrantë vendosen në kampin e përkohshëm në Lezbos

Për momentin i kemi 9.500 njerëz në kampin e ri, zyrtarisht 2.000 janë jashtë kampit dhe rreth një mijë njerëz do të...

Pendarovski: Siguria në vend është stabile, Maqedonia do të vendos 5G, por sipas protokolleve të Aleancës

Po ndiqen të gjithë situatat të cilat mund të shkaktojnë probleme serioze, posaçërisht vala e re e emigrantëve, është konkluzioni i Këshillit...

Françesko Toti do të kthehet te Roma

Françesko Toti do të kthehet në klubin e zemrës së tij, Roma, shktuan “Koriere delo Sport”. Sipas informatave, Toti...

Reflekton Carovska, kumtesat tani dërgohen në dy gjuhë

https://youtu.be/lH5g6V2-B64 Pas ndërrimit të ministrit, kumtesat nga Ministria e arsimit dhe shkencës filluan të lëshohen vetëm në...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -