Nesër në mesnatë fillon heshtja zgjedhore

Must Read

Xhaferi: Pa kryetar, Kuvendi s’është konstituuar, Shasivari: Zgjedhja e kryetarit të Kuvendit përcakton afatet

https://youtu.be/9VIybFDNK-U Interpretime të ndryshme rreth asaj nëse parlamenti është konstituuar dhe nëse...

Uniformat e policisë edhe në shqip, Nuhiu nënshkruan aktet, Qeveria duhet t’i definojë me dekret

https://youtu.be/rtGTaveYvnk Kështu do të duken emblemat dygjuhëshe në uniformat e policisë.

Edhe 20 ditë na ndajnë nga viti i ri shkollor, Bashkim Ziberi: MASH nuk është gati

https://youtu.be/j5UO1Qhp5ds Edhe 20 ditë na ndajnë nga 1 shtatori, dita e parë...

Nesër në mesnatë, në përfundim me orën 24 më 15 korrik, vlejnë rregullat për heshtje zgjedhore gjatë Zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, bëri të ditur sot Agjencia për Shërbime Mediatike Audio dhe Audiovizive si përkujtim për radiodifuzerët.

- Advertisement -

“Gjatë heshtjes, mediat vazhdojnë të raportojnë për procesin zgjedhor, por ndërpresin me të gjitha format e prezantimit mediatik zgjedhor, të pjesëmarrësve në fushatën zgjedhore”, theksojnë nga Agjencia.

Nga ASHMAA përkujtojnë se sipas Kodit Zgjedhor, për shkeljene heshtjes zgjedhore konsiderohet emetimi i çfarëdo qoftë informacioni, fotografi, materiale audio dhe audiovizive lidhur me ose në të cilat marrin pjesë pjesëmarrës në zgjedhje, çfarëdo qoftë forme të raportimit mediatik të cilët në mënyrë të hapur apo të të fshehur në funksion të ndonjë fushate dhe mund të ndikojnë mbi vendimin e votuesve, të dhëna me të cilat zbulohet identiteti i subjektit politik dhe/ose individë të përfshirë në incidente apo parregullsi në ditën e votimit, si dhe  deklarata nga kandidatë në procesin zgjedhor, nga përfaqësues të partive politike dhe nga bartës të funksioneve në organet e pushtetit.

- Advertisement -
- Advertisement -
  • Tags
  • 1
- Advertisement -

Latest News

Uniformat e policisë edhe në shqip, Nuhiu nënshkruan aktet, Qeveria duhet t’i definojë me dekret

https://youtu.be/rtGTaveYvnk Kështu do të duken emblemat dygjuhëshe në uniformat e policisë. Ministri për Punë...

Edhe 20 ditë na ndajnë nga viti i ri shkollor, Bashkim Ziberi: MASH nuk është gati

https://youtu.be/j5UO1Qhp5ds Edhe 20 ditë na ndajnë nga 1 shtatori, dita e parë e vitit shkollor 2020/2021, e...

Ahmeti: Kam qenë në presion të kohës për të ftuar tryezën e përbashkët shqiptare

I pyetur nga gazetarët se pse pikërishtë në këtë moment kërkohet tryeza e partive politike shqiptare, Ahmeti me përgjigje: "Sepse gjithmon kam...

Ahmeti për thirrjen e tryezës së partive shqiptare: Radhën e kishte PDSH-ja

Kreu i BDI-së, Ali Ahmeti, thotë se nuk ka qenë radha e tij për ta ftuar tryezën e partive politike shqiptare. Sipas...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com