Nëna me 5 fëmijë në kushte të vështira! Ndihmohet vetëm nga kisha e Kryqi i Kuq, nga shteti asgjë

Must Read

“Nike” paralajmëron kalim të përhershëm drejt shitjes përmes internetit

Prodhuesi amerikan i pajisjeve sportive “Nike” ka shënuar rritje të lartë në shitjen përmes Internetit, duke e...

Policia zvicerane largon njerëz nga para Parlamentit

Policia zvicerane ka filluar largimin e protestuesve që kërkojnë përgjigje shtesë ndaj ndryshimeve klimatike nga një shesh...

Zaev: Goce Dellçev është revolucionar maqedonas, por është fakt se edhe bullgarët e konsiderojnë revolucionar bullgar

Kryeministri Zoran Zaev, duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve se cili është qëndrimi i tij në...
- Advertisement -

Nënë e vetme e sëmurë 52 vjecare me 5 fëmijë jetojnë  në një shtëpi në kushte të vështira. Bashkëshorti i ka vdekur para 3 vitesh, zonja Vaska nuk ka se me çka t’i ushqejë fëmiëjt e saj. Ajo thotë se ushqimi i tyre i përhershëm është buka e margarine. Familja nuk merr as ndihmë socaile dhe asgjë nga shteti.

“Bashkëshorti më ka vdekur tani 3 vite ndërsa nga 2013 ma kanë ndalur ndihëmn sociale.02.02 Fëmijët nuk kanë cka të hanë dhe cka të pijnë.Duhet që shteti te na dale në ndihmë, në cilën shekull jemi tani që asnjë I punësuar në këtë familje nuk është. Tani para zgjedhjeve të gjithë do të vrapojnë pas neve pastaj askush nuk të njeh as nuk të sheh se cka bën,” tha Vaska Kitanovska.

- Advertisement -

Ajo thotë se shteti i sheh ato vetëm kur ju duhen votat.

“Këto që duan zgjedhjeve dhe të gjithë le të viijnë le të shohin se bfar gjendje jetojmë. 7 vite pa asnjë denar a është kjo jeta kjo është jetë e mjerusheme.Jo vetmë të  marrin karrikën e dikush të duroje nga uria le të shohin se si fëmijet e mijë vuajn nga uria,” tha Vaska Kitanovska.

- Advertisement -

Ata kanë borxh ndaj EVN dhe frikoësohen se do të ja ndalin rrymën 218.276 00 denar

“Ku ti gjej këto para, burri më ka vdekur, nëse nuk e paguaj do të ma ndalin edhe rrymën. Ju kam thënë që nuk marrë as ndihmë sociale dhe as asgjë, më thonë së nuk ju intereson,” tha Vaska Kitanovska.

- Advertisement -

Përshkak të gjendjes së vështirë ekonomike nuk kanë mundësi që edhe gjatë pandemisë të ruhen dhe të blejnë mjete mbrojtëse.Të vetmit që ju ndihmojnë janë nga kisha dhe nga Kryqi i Kuq.

Fëmijët e saj si gjithë fëmiëjt e tjera duan lodra, veshje dhe ushqim dhe dhomë të tyren.

Fëmijët:

-Dua veshmbathje, vitrinën time, patika dhe fustan.

-Dua vitrinë, krevat.

Familja Kitanovski kërkojnë nga njerëzit bamirës të ju ndihmojnë me të holla, ushqime dhe veshmbathje.

Vaska Kitanovski: 078-838-847

- Advertisement -

“Nike” paralajmëron kalim të përhershëm drejt shitjes përmes internetit

Prodhuesi amerikan i pajisjeve sportive “Nike” ka shënuar rritje të lartë në shitjen përmes Internetit, duke e kompensuar uljen paraprake të të...

Policia zvicerane largon njerëz nga para Parlamentit

Policia zvicerane ka filluar largimin e protestuesve që kërkojnë përgjigje shtesë ndaj ndryshimeve klimatike nga një shesh jo shumë larg ndërtesës së...

Zaev: Goce Dellçev është revolucionar maqedonas, por është fakt se edhe bullgarët e konsiderojnë revolucionar bullgar

Kryeministri Zoran Zaev, duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve se cili është qëndrimi i tij në lidhje me atë nëse ...

Kurc: BE-ja nuk është vetëm Gjermania dhe Franca

Kancelari austriak, Sebastian Kurc deklaroi se shpërndarja e refugjatëve në vendet e BE-së nuk kishte pasur sukses, duke shtuar se BE-ja nuk...

Gir: Shpresojmë në mbajtje të mundshme të shpejtë të konferencës së parë ndërqeveritare

Euroambasadori i ri në vend Dejvid Gir sot nuk deshi direkt të përgjigjet në pyetjen nëse përveç Bullgarisë dhe disa vendeve tjera...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -