Në shtator mund të vijë deri te përkeqësim i pandemisë, Filipçe: Kemi plan për masa restriktive të targetuara

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Varësisht gjendjes epidemiologjike, në mënyrë lokale sipas planit paraprak dhe target të Ministrisë së shëndetësisë, do të vendosen masa restriktive në periudhën vjeshtë-dimër, paralajmëroi ministri i shëndetësisë, Venko Filipçe.

-A planifikohet vendosje eventuale e masave restriktive në fund të vjeshtës dhe në fillim të dimrit, në formë lokale?

- Advertisement -

-Kemi plan të tillë dhe ato masa janë targetuar dhe lokale. Në ndonjë komunë, vendbanim, subjekt ekonomik, kompani etj.. Nëse vlerësohet se ka nevojë që të intervenohet për uljen e vendeve të punës në objektet hotelierike ose për mbylljen e disa fabrikave më të mëdha, kemi plan të përgatitur,- theksoi Venko Filipçe, ministër i Shëndetësisë.

Tani për tani këto masa të targetuara janë të mjaftueshme për Ministrinë e shëndetësisë. Me fillimin e muajit shtator rritet edhe faktorët e rrezikut për përkeqësim të epidemiologjisë.

- Advertisement -

-Mund të ketë presion më të madh në repartet infektive, atje ku tani shërohen pacientët edhe nga gripi sezonal dhe kovid. Më duhet të theksoj se masat preventive , maskë, distancë mbrojnë nga të gjitha sëmundjet prej të cilave mund të mbrohemi në atë mënyrë,-deklaroi Venko Filipçe, ministër i Shëndetësisë.

Por si të njohim se a bëhet fjalë për korona virus apo grip sezonal?

- Advertisement -

-Duhet të konsultohet mjeku amë ose për fëmijët pediatri amë. Mjekët kanë përvojë si manifestohet kjo sëmundje e shkaktuar nga Kovid-19,- tha Venko Filipçe, ministër i Shëndetësisë.

Pushimi i vazhduar për lindje pas hapjes së çerdheve përfundon, kështu që të gjithë prindërit duhet të kthehen në punë.Fëmijët që do të shkojnë në çerdhe nuk do të mbajnë maska mbrojtëse.

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -