Në Serbi në trekëndëshin me Maqedoninë e Veriut dhe Bullgarinë është zbuluar një minierë me 19 ton ar

Must Read

OBSH: Numri i të infektuarve në Evropë mbi kulmin që nga marsi

Rastet e reja javore me koronavirus në Evropë e ka tejkaluar numrin e të infektuarve nga piku...

Mbi 30 milionë të infektuar me Covid-19 në botë

Numri i rasteve të konfirmuara me koronavirus në të gjithë botën ka kaluar 30 milionë, sipas shifrave...

533 shkelje për mosmbajtjen e maskës

Gjatë 24 orëve të fundit  në territorin e gjithë vendit lidhur me masën e mosmbajtjes së maskës...
- Advertisement -

Kompania hulumtuese kanadeze “Medgold resurse”  njoftoi se në Serbinë jugore, në kufirin me Maqedoninë e Veriut dhe Bullgarinë, në suaza të projektit  të quajtur “Tlamino”, ka zbuluar rezerva preliminare prej rreth shtatë milion ton miniera, me rreth 680.000 ons, ose rreth 19,3 ton ar, në vlerë prej  diçka më shumë se një miliard dollarë, lajmëroi korrespondenti iMIA-s nga Beogradi.

Ata paralajmëruan  përpunim të  studimit  fizibilit preliminar,  i cili duhet t’i konfirmojë këto rezultate.

- Advertisement -

Me projektin “Tlamino”, siç është konfirmuar, përmbajtja e arit në atë vend, mesatarisht, është rreth tre gramë në një ton.

Studimet preliminare, si dhe studimet  plotësuese metalurgjike do t’i përpunojnë  kompanitë  nga Britania e Madhe, sepse ekzistojnë  indikacione serioze se në atë vend ekziston  sasi më e madhe e atij metali të çmuar.

- Advertisement -

Në hulumtimin e pasurisë minerale  të quajtur projekti Tlamino, Medgold ka gjetur edhe shtresa të xehes prej 40 metra, në të cilin ka 8,32 gramë ar në një ton dhe pothuajse 193 gramë të pabesueshme  në një ton argjendi.

Në të njëjtën kohë, komapnia gjeologjike kanadeze Tedijan e cila heton në minierat e metalit në Serbi, Bullgari dhe Kosovë publikoi se ka arritur marrëveshje për blerje të  komapnisë gjeologjike serbe EFPP,  e cila posedon të drejtë të hulumtimit  në vendet Kizhevak dhe Sastavci, në rrethinë të Rashkës, ku më parë ishin minierat  për argjend dhe zink, publikuan “Veçerni Novoski”. 

- Advertisement -

OBSH: Numri i të infektuarve në Evropë mbi kulmin që nga marsi

Rastet e reja javore me koronavirus në Evropë e ka tejkaluar numrin e të infektuarve nga piku që nga marsi, bëri të...

Mbi 30 milionë të infektuar me Covid-19 në botë

Numri i rasteve të konfirmuara me koronavirus në të gjithë botën ka kaluar 30 milionë, sipas shifrave nga Universiteti Johns Hopkins në...

533 shkelje për mosmbajtjen e maskës

Gjatë 24 orëve të fundit  në territorin e gjithë vendit lidhur me masën e mosmbajtjes së maskës janë regjistruar 533 shkelje, bëjnë...

Vazhdon gjykimi për organizatorët e 27 prillit, Talat Xhaferi i thirrur si dëshmitar

Në Gjykatën Themelore Penale në Shkup sot duhet të vazhdojë gjykimi për organizatorët e ngjarjeve nga 27 prilli në Kuvend.

Kursimtarët e dëmtuar nga Banka Eurostandard kërkojnë ligj për dëmshpërblimin e tyre

Këshilli nismëtar i Shoqatës së kursimtarëve të dëmtuar nga Banka Eurostandard njoftoi se kanë mbajtur takime me të gjitha grupet parlamentare me...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -