Në Maqedoni janë djegur 10 herë më shumë pyje, pyllëzimi zvogëlohet për 3 herë

Must Read

Prej të hënën fillon pagesa etapore e pensioneve të shtatorit

Prej të hënën më 28 shtator fillon pagesa etapore e pensioneve të shtatorit. Ministria e Punës dhe...

9 të vdekur nga virusi korona! 2200 raste aktive në Maqedoninë e Veriut

9 pacientë të prekur me virusin korona kanë ndërruar jetë në 24 orët e fundit në Maqedoninë...

Spasovski: Padi penale dhe suspendim për policin nga Manastiri që sulmoi një romë, suspendohet edhe një polic

Është ngritur padi penale kundër një polici nga Manastiri i cili dje e sulmoi brutalisht një rom...
- Advertisement -

Nga zjarret pyjore vitin e kaluar janë përfshirë 10.661 hektarë që është pothuajse dhjetë herë më shumë nga sipërfaqet pyjore para një dekade, ndërsa janë djegur vetëm 965 hektarë.

Sipas analizës së Entit shtetëror për statistikë, të sublimuar në publikimin më të ri “Maqedonia e Veriut në numra”, është ulur edhe numri i të punësuarve në sektorin e pylltarisë.

- Advertisement -

Në vitin 2009 janë evidentuar zjarre pyjore në 1.030 hektarë, ndërsa në vitin 2014 1.150 hektarë. Pyllëzimi (në pyll dhe jashtë pyllit) është zbatuar në 3.973 hektarë në vitin 2009 dhe në 1.064 hektarë në vitin 2014.

Bruto masa e drurit bruto ishte 906.000 metra kub në vitin 2009, 655.000 në vitin 2014 dhe 759.000 metra kub në vitin 2019. Statistika tregon se në sektorin e pylltarisë vjet kanë punuar 2.220 persona, para vitit 2014 2.376, ndërsa në vitin 2008 2.504.

- Advertisement -

Dominuese në vend tani për tani janë pyjet gjetherënëse, ndërsa më pak gjethe gjilpërë./Telegrafi/

- Advertisement -
  • Tags
  • 4

Prej të hënën fillon pagesa etapore e pensioneve të shtatorit

Prej të hënën më 28 shtator fillon pagesa etapore e pensioneve të shtatorit. Ministria e Punës dhe Politikës Sociale informon se pensionet ...

9 të vdekur nga virusi korona! 2200 raste aktive në Maqedoninë e Veriut

9 pacientë të prekur me virusin korona kanë ndërruar jetë në 24 orët e fundit në Maqedoninë e Veriut. Një 70-vjeçar nga...

Spasovski: Padi penale dhe suspendim për policin nga Manastiri që sulmoi një romë, suspendohet edhe një polic

Është ngritur padi penale kundër një polici nga Manastiri i cili dje e sulmoi brutalisht një rom në Manastir. Ai dhe një...

Drejtorët do të zgjidhen përmes konkursit! Raportet revizore do të merren seriozisht nga udhëheqësit

https://youtu.be/8E38jHJ1mUo Nëse dëshironi të jeni drejtor i ardhshëm nën ombrellën e shtetit, nga tani do të aplikoni...

“Rrugët shtetërore” për BDI-në, Fondi shëndetësor për Muhamed Zekirin? Zaev ka dilema

https://www.youtube.com/watch?v=7AqZzK8laG0 Dilemë nëse nënkryetari i Lidhjes Socialdemokrate të Maqedonisë, Muhamed Zekiri duhet të marrë post në ekzekutiv...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -