Në korrik 284 leje për ndërtim, 747 banesa të reja

Must Read

U ndërpre seanca ku në rend dite ishin vendimet për gjendje të jashtëzakonshme, vazhdimi do të ricaktohet

Kuvendi sot e filloi seancën, në rend dite të së cilës ishin pesë vendimet për shpalljen e...

2 viktima, 194 raste të reja me Covid-19 dhe 158 të shëruar

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1697 teste të realizuara 194 persona...

Pendarovski: Gjendjet e jashtëzakonshme janë sjell me konsensus politik

Kabineti i presidentit të shtetit Stevo Pendarovski ka reaguar pas paralajmërimit të deputetëve të VMRO-DPMNE-së se nuk...
- Advertisement -

Në korrik të këtij viti, janë lëshuar 284 leje ndërtimi, e cila është në të njëjtin nivel krahasuar me korrikun e vitit të kaluar, njoftoi sot Enti Shtetëror i Statistikave (ESHS). Pjesa më e madhe e lejeve të ndërtimit të lëshuara janë në rajonin juglindor dhe në Pollog, përkatësisht 61 dhe 60, pasuar nga Shkupi me 45, ndërsa me numër më të ulët janë rajoni jugperëndimor dhe rajoni lindor.

Sipas lejeve të ndërtimit të lëshuara, vlera e vlerësuar e objekteve është 5.053.143.000 denarë, që është 6,7 për qind më shumë krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar.

- Advertisement -

Nga numri i përgjithshëm i lejeve të ndërtimit të lëshuara, 166 (58,5 për qind) janë për ndërtesa të larta, 33 (11,6 për qind) janë për ndërtesa të ulëta, dhe 85 (29,9 për qind) janë për objekte të rinovimit.

Nga gjithsej 284 objekteve, 164 (57,8 për qind) janë paraqitur si investitor persona fizik, ndërsa në 120 (42,2 për qind) investitorë janë paraqitur subjekte biznesi.

- Advertisement -

Në periudhën e raportit, 747 apartamente janë planifikuar për ndërtim, me sipërfaqe të përgjithshme të dobishme prej 59.303 metra katrorë.

Pjesa më e madhe e apartamenteve, 222, do të ndërtohen në rajonin e Shkupit, nga të cilat numri më i madh 143 janë në Komunën e Aerodromit, pasuar nga rajoni jugperëndimor me 137 dhe rajoni verilindor me 126, rajoni juglindor me 104. Në rajonin e Pellagonisë, parashikohen apartamentet më të vogla, pra 15.

- Advertisement -

U ndërpre seanca ku në rend dite ishin vendimet për gjendje të jashtëzakonshme, vazhdimi do të ricaktohet

Kuvendi sot e filloi seancën, në rend dite të së cilës ishin pesë vendimet për shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme për shkak...

2 viktima, 194 raste të reja me Covid-19 dhe 158 të shëruar

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1697 teste të realizuara 194 persona janë diagnostikuar me virusin korona.

Pendarovski: Gjendjet e jashtëzakonshme janë sjell me konsensus politik

Kabineti i presidentit të shtetit Stevo Pendarovski ka reaguar pas paralajmërimit të deputetëve të VMRO-DPMNE-së se nuk do të votojnë për konfirmimin...

Çaushoglu: Nëse Azerbajxhani kërkon Turqia do të ndërhyjë në Nagorno-Karabah

Azerbajxhani është i aftë ta çlirojë territorin e tij vetë, por nëse dëshiron mbështetje dhe kërkon ndihmë, ne do të jemi me...

Transporti hekurudhor në Kinë, 108 milionë pasagjerë gjatë 11 ditëve të ardhshme!

Mbi 108 milionë pasagjerë pret të ketë shteti kinez në 11 ditët e ardhshme në transportin hekurudhor, shkaku i një feste kombëtare,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -