“Na nevojitet Sallë e re Universale”, Shilegov: Vendimi i tanishëm është fati i qytetit në 40 vitet e ardhshme

Must Read

Kasami: Ministritë me të cilat do të udhëheqë Besa do të jenë në shërbim të qytetarëve

Kryetari i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami, në emisionin Click Plus në TV21, premtoi se dikasteret që do...

Deputetët e Besës asnjëherë nuk kanë qenë pjesë e grupit parlamentar të LSDM-së – thotë Bilall Kasami në Click Plus

Deputetët e Lëvizjes Besa në Kuvend janë të paraqitur si grup parlamentar i Lëvizjes Besa, kështu deklaroi...

Kasami në Click Plus: Shumica parlamentare do të rritet, deputetë opozitarë do të na bashkohen

Kryetari i Lëvizjes Besa në emisionin Click Plus tha se shumica parlamentare do të rritet. Ai theksoi...
- Advertisement -

Cilat janë nevojat dhe në çfarë gjendje është Salla Universale – ishin një pjesë e pyetjeve për të cilat u diskutua në tribunën e sotme publike mes përfaqësuesve të institucioneve shtetërore kulturore dhe shoqatave civile. Nga Qyteti i Shkupit zbuluan se po i shqyrtojnë tre opsione

Tre opsione për Sallën Universale

- Advertisement -

  1. Salla e tanishme të rindërtohet në vendin e njëjtë
  2. Të ndërtohet sallë e re në lokacion të ri
  3. Në të njëjtën kohë edhe të restaurohet objekti i vjetër dhe të ndërtohet sallë e re

Koordinatori nacional për zhvillim të kulturës, Allagjozovski vlerëson se ideja për lokacionin e ri duhet të mbështetet dhe se do të ishte hapësirë funksionale. Me këtë pajtohen edhe Asociacioni i arkitektëve të Maqedonisë.

- Advertisement -

 “Mendoj se ideja e ofruar dhe vizioni i kryetarit të komunës për lokacion tërësisht të ri dhe hapësirë e re funksionale është e guximshme dhe vizionare dhe se kjo ide duhet të mbështetet”, tha Robert Allagjozovski nga Asociacioni i arkitektëve të Maqedonisë.

Drejtori i Sallës Universale thotë se është drejtor i një objekti jofunksional. Thotë se Shkupit i mungon sallë koncerti, ndërsa salla Universale duhet të restaurohet.  

- Advertisement -

 “Për momentin me sallë të tillë universale e cila është e rrënuar, e cila është me grafitë, e cila është një skelet objekti, ne i edukojmë fëmijët tanë edhe atë nuk i edukojmë dy vjet, por tashmë 15 vjet. Ne mund ta shohim objektin me syza rozë, por mos harroni se pranë atij objekti kalojnë fëmijë, ne ata fëmijë i edukojmë me kulturë të keqe urbane”, u shpreh Martin Panovski nga Asociacioni i arkitektëve të Maqedonisë.

Arkitekti, Angell Sitnovski vlerëson se qytetarët duhet të vendosin se a do të rikonstruohet salla aktuale dhe a do të ndërtohet sallë e re në vend tjetër, arkitektët duhet të ofrojnë zgjidhje, ndërsa Qyteti të sigurojë mjete financiare.

Njeriu i parë i qytetit të Shkupit, tha se vendimi që do të sillet do të jetë fati i qytetit në 40 vitet e ardhshme.  

- Advertisement -

Kasami: Ministritë me të cilat do të udhëheqë Besa do të jenë në shërbim të qytetarëve

Kryetari i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami, në emisionin Click Plus në TV21, premtoi se dikasteret që do t’i udhëheqë Lëvizja Besa do...

Deputetët e Besës asnjëherë nuk kanë qenë pjesë e grupit parlamentar të LSDM-së – thotë Bilall Kasami në Click Plus

Deputetët e Lëvizjes Besa në Kuvend janë të paraqitur si grup parlamentar i Lëvizjes Besa, kështu deklaroi kreu i Lëvizjes Besa, Bilall...

Kasami në Click Plus: Shumica parlamentare do të rritet, deputetë opozitarë do të na bashkohen

Kryetari i Lëvizjes Besa në emisionin Click Plus tha se shumica parlamentare do të rritet. Ai theksoi se deputetët opozitarë do t’i...

Kuvendi votoi ndryshimet Ligjore për arsimin fillor dhe të mesëm

Me 61 vota  "pro", asnjë "kundër" dhe 28 "abstenime", Kuvendi miratoi Ligjin për ndryshimet në Ligjin për arsimin fillor dhe me 61...

Parandalohet një incident i ri në Spitalin e Strumicës, pasi që një foshnje 9 muajsh ndërroi jetë

Pasditen e sotme rreth orës 16 në repartin për fëmijë pranë Spitalit të Strumicës ka ndërruar jetë një foshnje nëntë muajsh nga...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -