Miratohet Propozim-vendimi për përbërjen e komisioneve kuvendore

Must Read

Shkëndija fitimtare ndaj Tottenham, Gjoka: Pavarësisht rezultatit do të fitojmë eksperiencë

https://youtu.be/HICK76-swYA Pavarësisht se si do të jetë rezultati mes Shkëndisë dhe Totenhemit,...

A ka dallime mes koalicionit LSDM-BDI?

https://youtu.be/_ZOKeia4-vU Bashkimi Demokratik për Integrim nuk heq dorë nga masa e paralajmëruar...

Sërish thirrje anti-shqiptare, dasmorët u nisën për të marrë nuse, u takuan me “Komitët”

https://youtu.be/IpVru6zhjP8 Ishin nisur për të marrë nusen, por dasmorët shqiptarë u takuan...
- Advertisement -

Komisioni kuvendor për çështje të zgjedhjeve dhe emërimeve sot e miratoi Propozim-vendimin për zgjedhjen e kryetarëve, zëvendëskryetarëve, anëtarëve dhe zëvendësve të tyre të komisioneve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Për miratimin e vendimit votuan edhe deputetët e opozitës, të cilët paraprakisht patën vërejtje se Komisioni nuk mund të japë propozime për përbërje personale të komisioneve   të tjera kuvendore sepse, siç theksuan, Kuvendi paraprakisht në seancë parlamentare nuk ka marrë vendim për krijimin e tyre dhe definimin e  kompetencave.  Për shkak të kësaj vërejtjeje u kërkua pauzë njëorëshe pas së cilës Komisioni vazhdoi me punë dhe e miratoi vendimin.

- Advertisement -

Deputeti Nikolla Miceski nga VMRO-DPMNE theksoi se nuk ka votuar për konfrimimin e rendit të ditës të seancës para pauzës për shkak të kësas se është shkelur Rregullorja për punë, por potencoi se është arritur konsensus për përbërjen e të gjitha komisioneve kuvendore midis të gjitha grupeve të deputetëve në Kuvend.

Paraprakisht sot në brifing me gazetarët kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi paralajmëroi se për të hënën pasdite do të caktojë seancë në të cilën në renddite do të jetë zgjedhja e përbërjes të trupave të punës së Parlamentit, ndërsa pastaj verifikimi i mandatit të një deputeti në vendin e ministres së Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpanskës.

- Advertisement -

Xhaferi në brifingun me gazetarët tha se në këtë seancë nuk ka mundësi për pika të tjera t rendit të ditës sepse materialet duhet të kalojnë në komisione.

Në këtë seancë Komisioni mori vendime për realizim të pagës pas ndërprerjes së funksionit deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, për 44 ish deputetë, si dhe vendime për realizimin e pagës pas ndërprerjes së funksionit anëtar i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe të zgjedhurve të tjerë/persona të emëruar nga Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe për një realizim të pagës gjatë daljes në pension.

- Advertisement -

Shkëndija fitimtare ndaj Tottenham, Gjoka: Pavarësisht rezultatit do të fitojmë eksperiencë

https://youtu.be/HICK76-swYA Pavarësisht se si do të jetë rezultati mes Shkëndisë dhe Totenhemit, ekipi tetovar do të jetë...

A ka dallime mes koalicionit LSDM-BDI?

https://youtu.be/_ZOKeia4-vU Bashkimi Demokratik për Integrim nuk heq dorë nga masa e paralajmëruar se do të suvencionohen pagat...

Sërish thirrje anti-shqiptare, dasmorët u nisën për të marrë nuse, u takuan me “Komitët”

https://youtu.be/IpVru6zhjP8 Ishin nisur për të marrë nusen, por dasmorët shqiptarë u takuan me grupin e tifozëve “Komitët”...

Ndotësit do të kapen me dron, nga 18 xhirime, kapet një ndotës

https://youtu.be/IMbCRan-vnM Patrulla ekologjike, me dron fluturon disa herë në javë për të kontrolluar se kush ndotë dhe...

Dislokimi i bastoreve, Besimi premton Projekt/Ligj të ri

https://youtu.be/0o3WxJSWFE4 Problemi me dislokimin e bastoreve mbetet akoma i pazgjidhur. Ndonëse janë dhënë shumë premtime, pikat e...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -