Merkel: Pandemia e tregoi dobësinë e Evropës

Must Read

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo...
- Advertisement -

Kancelarja gjermane Angela Merkel, sot theksoi se pandemia e koronavirusit kishte treguar dobësinë e Evropës dhe njoftoi se motivi i kryesimit gjerman të BE-së nga 1 korriku, do të ishte solidariteti i përbashkët për të tejkaluar sfidat.

Duke iu drejtuar Bundestagut, Merkel theksoi se Berlini po merrte përgjegjësi të madhe në kohën kur BE përballet me sfidën më të madhe dhe se kryesimi i BE-së ishte gjithashtu sfidë e madhe, pasi Gjermania duhej të angazhohej për të tejkaluar krizën dhe ta bëjë Bashkimin Evropian më rezistues.

- Advertisement -

“Kriza me të cilën përballemi është krejtësisht e ndryshme nga të gjitha më parë. Ajo prek të gjithë ne, të papërgatitur, jo vetëm në Evropë, por edhe në botë. Vetëm në Evropë, ajo ka marrë 100.000 jetë, ndërsa javë të ngecjes ekonomike kanë rrezikuar atë që ne kemi ndërtuar për dekada”, tha Merkel.

Ajo tha se kufizimet ishin të nevojshme për të luftuar koronavirusin dhe se do të ishte akoma e nevojshme të mbahet distancë fizike prej 1,5 metra dhe të bartet maskë, pasi virusi nuk do të largohej derisa të gjendej vaksina.

- Advertisement -

“Pandemia ka treguar se sa delikatë është projekti Evropian. Reflektimet e para ishin kombëtare dhe jo evropiane. E nevojshme është të përballesh me këtë sfidë përmes veprimeve ndërkombëtare dhe unë jam e lumtur që Komisioni Evropian ka vepruar shpejt dhe vazhdimisht na bën thirrje që të jemi të bashkuar”, tha Merkel.

Ajo theksoi se pandemia ka goditur të gjithë, por jo me të njëjtin intensitet, dhe se pasojat e krizës janë thellimi i pabarazive të shoqërive.

- Advertisement -

“Pandemia ka treguar se Evropa jonë është ka nevojë për më shumë solidaritet se kurrë më parë”, tha Merkel.

Sipas saj, asnjë vend nuk mund ta tejkaloj krizën aktuale vetëm në izolim, por mund ta bëjë këtë vetëm së bashku.

Merkel tha se një Evropë e fuqishme kishte nevojë për Gjermani të fuqishme, dhe qeveria kishte ndërmarrë veprime vendimtare për ta mbajtur atë në atë mënyrë.

“Ne jemi në kohën kur ekonomia po përballet me kthesë të madhe, sepse ndryshimi i klimës dhe digjitalizimi po ndryshojnë rrënjësisht mënyrën e punës. Prandaj, përgjigjja ndaj pandemisë nuk mund të jetë kthim në mënyrën e vjetër të të bërjes së biznesit, por duhet të shpejtojë kthesën sepse vendet e punës varen nga kjo”, shpjegoi Merkel.

Ajo theksoi se edhe të tjerët në botë nuk pushojnë, por veprojnë me vendosmëri, duke theksuar rëndësinë e forcimit të konkurrencës.

Në fjalimin e saj, Merkel bëri thirrje për marrëveshje të shpejtë për buxhetin shumëvjeçar, duke shtuar se pandemia nuk duhet të lejohet të krijojë mosmarrëveshje në mes ekonomive të BE-së.

Ajo theksoi se forcat antidemokratike presin me padurim krizat ekonomike për të abuzuar politikisht.

Gjithashtu, në fjalimin e saj tha se lufta kundër ndryshimeve klimatike do të jetë një nga prioritetet.

Merkel theksoi gjithashtu nevojën që BE-ja të jetë më globalisht më aktive, pavarësisht rrethanave të vështira në skenën politike botërore. Ajo gjithashtu theksoi rëndësinë e bashkëpunimit me Afrikën dhe Kinën./MIA 

- Advertisement -

Memorandumi nuk do të ndikojë në negociatat?Holshtajn: Bullgaria t’i zgjidhë çështjet në mënyrë bilaterale

https://youtu.be/bpuDiX-k1bM Presioni i Bullgarisë përmes memorandumit deri te vendet anëtare të BE-së të ndikojë që interpretimet bullgare...

Ministri me premtime të njëjta, “Programi për ambient jetësor i mirë vetëm në letër”

https://youtu.be/2m6zRZ0jE5w Për ndotjen, shpëtimin e ambientit jetësor dhe ekologjinë e cila çdo ditë e më shumë është...

Konfirmohen dënimet me burg për “Tankun”, Jankullovska do të shkojë në burg, Gruevski mbetet në Budapest

https://youtu.be/1gIbSTVFia4 Refuzohen ankesat e tre të dënuarve për blerjen e Mercedesit luksoz prej 600 mijë eurove –...

“Stop Rusino” kërkon mbylljen e deponisë, Nuredini: Edhe për disa vite Rusino e hapur!

https://youtu.be/RCGqvEZnlp8 Deponia Rusino vazhdon të jetë e bllokuar  nga aktivistet e lëvizjes “Stop Rusino” Kërkojnë që kjo...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -