Me “Lidhjen ndërkombëtare” janë larë €953.726, Ruskoska përfshin edhe Remenskin

Must Read

22 viktima dhe 561 të infektuar në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1901 testime të realizuara, 561 persona...

S’ka nevojë për marrëveshje të re me Bullgarinë! Zaev: Jemi të gatshëm për të gjitha çështjet të prononcohemi publikisht

https://youtu.be/UDvklUaQPN4 Nuk ka nevojë për marrëveshje të re për marrëdhënie të mira...

Çka u tha e çka u bë për Kodrën e Diellit?

https://youtu.be/hJ6nnq1o0fM Mbeturina në çdo cep, ujë që vërshon nëpër rrugë, mungesë e...

Projekti për ndërtimin e shtëpive për pleq, ka qenë ideja për të cilën Bojan Jovanovski nga biznesmenët Silljan Micevski dhe Ardijan Amzovski, ka arritur të marrë 953.726 euro, përmes organizatës humanitare, Lidhja ndërkombëtare.

Micevski paratë i ka paguar në llogarinë e pensionistes nga Shkupi, Liljana Todorovska, ndërsa Amzevski në llogarinë e Jasna Mandi, nënkryetare e organizatës. Të gjithë paratë kanë përfunduar te Bojan Jovanovski, pohon prokuroria.

Sipas prokurorisë, ish nënkryetarja e Kuvendit, por edhe e LSDM, Frosina Remenski, me renomenë dhe autoritetin e saj ka ndikuar dhe i ka dhënë këshilla Boki-13 si të arrijnë besim klientët në projektet.

Remenski shton se biznesmenët e përmendur janë partnerë shumëvjeçar të LSDM dhe se kontaktet që ajo i ka pasur me to, nuk kanë qenë në lidhje me organizatën Lidhja Ndërkombëtare.

Aktgjykimi për këtë lëndë sipas të akuzuarit të parë, Bojan Jovanovski, tashmë është sjellë, duke shtuar se ka mënuar që të mbrohet me heshtje. Avokati i tij, Sinisha Dukoski, thotë se nëse kështu ngritët akuzë për mashtrim, atëherë duhet t’i vendohet dryni të gjithë gjykatave civile.

Për shkak të gjendjes shëndetësore të Mile Jovanovskit, babait të Boki-13, sot u ndërpre gjykimi, ndërsa do të vazhdohet të enjten me fjalët hyrëse dhe kjo do të jetë seanca e fundit para pushimeve në gjyqësor.

Në listën e dëshmitarëve janë 51 persona, ndërsa sot lista u plotësua me biznesmenin Fijat Canovski.

Në rastin “Lidhja Ndërkombëtare” të akuzuar janë Jasna Mandiq, Bojan Jovanovski, Frosina Remenski, Mile Jovanovski dhe Hristina Bllazhevska për veprat penale “Mashtrim” dhe “Larje parash”. Procesin gjyqësor e udhëheq gjykatësja Sofçe Gavrillova Efremova.

22 viktima dhe 561 të infektuar në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1901 testime të realizuara, 561 persona kanë rezultuar pozitivë me virusin...

S’ka nevojë për marrëveshje të re me Bullgarinë! Zaev: Jemi të gatshëm për të gjitha çështjet të prononcohemi publikisht

https://youtu.be/UDvklUaQPN4 Nuk ka nevojë për marrëveshje të re për marrëdhënie të mira fqinjësore me Bullgarinë – theksoi...

Çka u tha e çka u bë për Kodrën e Diellit?

https://youtu.be/hJ6nnq1o0fM Mbeturina në çdo cep, ujë që vërshon nëpër rrugë, mungesë e  kanalizimit atmosferik dhe atij fekal,...

Sjellja e ligjeve me procedurë të shkurtuar! Xhaferi: Janë në dëm të Kuvendit, por në dobi të shtetit

https://youtu.be/b0-YoBIZbvg Për sjelljen e ligjeve me procedurë të shkurtuar, që ishin pjesë e procesit reformues, zgjdhëm që...

Nga çfarë ndërroi jetë Amdi Bajram? Familja e tij: Vdiq nga sulmi në tru e jo nga korona virusi

https://youtu.be/T4ErpV03hAQ Kolonë makinash sot e përcollën për në banesën e fundit deputetin Amdi Bajramin.

More Articles Like This