“Më herët kemi mësuar në leximore”! Studentët kërkojnë hapjen e tyre në afat provimesh

Must Read

Hekurudha nga Kërçova deri në Shqipëri, Qeveria dha dritë jeshile, por duhen €426 milion euro për fazën e parë

https://youtu.be/F5815GZK6t0 426 milion euro do të nevojiten për fazën e parë për...

“Nga Bullgaria presim ndihmë, e jo pengesa”, deklarata e Karakaçanovit sërish nxit reagime në Maqedoni

https://youtu.be/w4Exd4V2_xM Nga aleatët tanë, duke e përfshirë edhe Bullgarinë, presim të na...

Zbulohet mini laborator dhe bimë kanabisi në Vizbeg, arrestohen tre persona!

“Më 24.09.2020 rreth orës 15:00, pasi më parë kishim marrë informata operacionale të Njësisë për Trafik të...
- Advertisement -

As shiu nuk i ndali që të provojnë se nëse është hapur leximorja e bibliotekës “Shën Klimenti i Ohrit”. Por, dera qëlloi e mbyllur.

Studenti Arben Memeti kishte ardhur të provojë nëse është hapur leximorja, sepse donte të mësonte aty, pasi po përgatitet për provimet që i ka në rrjedhë.

- Advertisement -

“Siç e patë edhe vetë, sot biblioteka e universitetit është jofunksionale dhe kjo paraqet një nevojë për studentët që të hapet, në bazë të protokollit të caktuar ku do të parashihet edhe distanca. Është e nevojshme kjo për neve. Për arsye se e kemi afatin e provimit dhe tash është më se e nevojshme se në fillim të vitit në fakultet për arsye se të gjithë studentët janë mësuar të mësojnë në bibliotekë”, tha Arben Memeti, student.

Me Arbenin ishte edhe kolegu i tij Umejr Muamedi. Ai thotë se gjithçka tjetër u hap në shtet, prandaj edhe leximoret s’ka më logjikë të qëndrojnë të mbyllura.

- Advertisement -

“Duke marrë parasysh se tash janë hapur të gjitha kafenetë, pra gjithçka funksionon sipas protokolleve të caktuara, mendojmë se edhe bibliotekat duhet të funksionojnë njëjtë dhe e presim një protokoll që do të respektohet nga studentët”, tha Umejr Muamedi, student.

Që të dy vlerësojnë se moshapja e leximoreve për studentët do të ndikojë edhe në rezultatin e provimeve, pasi siç thonë studentët të cilët vitet e kaluara kanë kaluar nga tre provime gjatë afatit të verës, këtë afat kanë paraqitur vetëm nga një provim.

- Advertisement -

Hapjen e leximoreve pas gjysmës së dytë të qershorit, e kishte paralajmëruar ministri i Kulturës, Hysni Ismaili në emisionin “10 Minuta”. Sot nga kabineti i tij për TV21 thanë se protokolli është realizuar, por pritet vlerësimi nga Komisioni për sëmundje ngjitëse.

“Propozim- protokolli nga të cilat do të hapen institucionet nacionale, përfshirë edhe bibliotekat, tashmë është dorëzuar në Komisionin e Sëmundjeve Ngjitëse prej ku pritet përgjigje”, tha Ministria e Kulturës.

Hapja e leximoreve është hapi i parë i rihapjes së institucioneve kulturore në vend, pasi të njëjtat u mbyllën që nga 10 marsi si masë e parandalimit të Kovid-19.

- Advertisement -

Hekurudha nga Kërçova deri në Shqipëri, Qeveria dha dritë jeshile, por duhen €426 milion euro për fazën e parë

https://youtu.be/F5815GZK6t0 426 milion euro do të nevojiten për fazën e parë për ndërtimin e hekurudhës nga Kërçova...

“Nga Bullgaria presim ndihmë, e jo pengesa”, deklarata e Karakaçanovit sërish nxit reagime në Maqedoni

https://youtu.be/w4Exd4V2_xM Nga aleatët tanë, duke e përfshirë edhe Bullgarinë, presim të na ndihmojnë në rrugën tonë drejt...

Zbulohet mini laborator dhe bimë kanabisi në Vizbeg, arrestohen tre persona!

“Më 24.09.2020 rreth orës 15:00, pasi më parë kishim marrë informata operacionale të Njësisë për Trafik të Paligjshëm të Drogës-SPB - Shkup,...

Kush kujt ia vodhi idenë? Edhe ASH-AAA premtonte barazi etnike në sektorin privat

https://youtu.be/qCvk5RwABnY Deputeti i koalicionit “Tash është koha”, Skender Rexhepi, akuzoi mbrëmë se Qeveria, më konkretisht BDI-ja si...

Ballistët gjejnë mënyrë për ta parë ndeshjen, të organizuar do të mblidhen të Gjimnazi i Tetovës

https://youtu.be/l9mUB8e6dC8 Atmosfera do të ishte ndryshe po të mos ishim në kohë  pandemie, por  mungesa e  publikut...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -