Mbretëresha Elizabeth II refuzon titullin “Plaka e Vitit”

TË FUNDIT

Mbretëresha Elizabeth II ka refuzuar titullin “Oldie of the Year” apo në shqip “Plaka e vitit” të një reviste, duke u thënë botuesve se “jeni aq të vjetër sa mendoni”.

Mbretëreshës, 95 vjeç, iu ofrua çmimi nga revista mujore britanike e cila është botuar që nga viti 1992.

Kryetari i Çmimeve, Gyles Brandreth i shkroi sekretarit privat të Mbretëreshës, Sir Edward Young, në korrik duke pyetur nëse Mbretëresha do ta pranonte çmimin. Përgjigja në gusht, e cila është botuar në numrin e fundit të revistës, nga ndihmësi i sekretarit privat të Mbretëreshës Tom Laing-Baker, parashtroi arsyet pse mbretëresha nuk e pranoi.

“Madhëria e saj beson se jeni aq të vjetër sa ndiheni, si e tillë Mbretëresha nuk beson se ajo i plotëson kriteret përkatëse për të qenë në gjendje të pranojë dhe shpreson se do të gjeni një marrës më të denjë”, tha ai.

Burrit të ndjerë të Mbretëreshës, Princit Filip, i cili vdiq në moshën 99 vjeç në Prill, iu dha çmimi në vitin 2011.

Çmimi 2021 iu dha aktorit dhe valltarit francez-amerikan Leslie Caron, të cilit iu dha çmimi nga Camilla, Dukesha e Cornwall./21Media