“Mbetemi në qëndrimin se prindërit duhet të kthehen në punë” – tha Shahpaska

Must Read

Zekiri, Llukarevska dhe Kadrija japin dorëheqje nga funksioni i deputetit

Deputetët Muhamed Zekiri dhe Sanja Llukarevska nga LSDM dhe Bajram Kadrija nga BDI kanë dhënë dorëheqje nga...

Instituti për Shëndet Publik do të bëjë 1000 testime në ditë, hapet repart i ri për testim

Përveç repartit ekzistues të pranimit, nga sot në Institutin e Shëndetit Publik do të funksionojë edhe një...

Mickoski kërkon nga Qeveria që të sëmurët kronikë të lirohen nga puna

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski, ka bërë thirrje që personat me sëmundje kronike të lirohen nga puna,...

“Me krijimin e kushteve për akomodimin e fëmijëve në institucionet parashkollore – kopshte dhe qendra ditore për zhvillim të hershëm të fëmijës, krijuam hapësirë prej dy javësh, deri më 23 shtator, për kthimin e të gjithë prindërve në vendet e tyre të punës, gjegjësisht me hapjen e kopshteve  humbet kuptimi pse prindërit do të qëndronin në shtëpi kur kopshtet i hapëm”, deklaroi ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska.

Ajo në emisionin e sontëm në “Top tema” përkujtoi se fillimi i kopshteve ka filluar më 9 shtator dhe se prindërit kanë pasur dy javë që të përgatiten ose fëmijët e tyre t’i përgatisin që të nisen në proces të rregullt të punës.

“Vendimi qeveritar në gjendjen e jashtëzakonshme për mbylljen e kopshteve solli deri në një situatë që nënat, prindërit ta vazhdojnë pushimin e lindjes që të kujdesen për fëmijët. Mbesim në qëndrimin se me hapjen e kopshteve ky vendim pushon së zbatuarit.

Shahpaska theksoi se në pajtim me Protokollin që ishte miratuar që më 29 maj, shumë qartë janë saktësuar kriteret, kushtet për përkujdesjen e fëmijëve në kushte të pandemisë me Kovid-19.

“Në nivel ditor i kontaktojmë të gjitha kopshtet, 311 objekte në shtet. Informacionet tona si ministri nuk dalin nga grupet në Fejsbuk, këto janë në dëshmi, në raporte ditore, çdo ditë e analizojmë gjendjen si është. Unë me përgjegjësi pohoj, kjo është gjendje, që do të thotë fëmijët janë të regjistruar, ndërsa nuk shkojnë në kopsht, dhe prej këtu u bëjmë apel të gjithë prindërve të cilët e ruajnë vendin, e nuk i dërgojnë fëmijën në kopshte do të thotë kanë alternativë kush të kujdeset për atë fëmijë, dhe t’ua  lëshojnë prindërve të cilët kanë nevojë”, bëri apel Shahpaska.

Ajo theksoi se Protokollet qartë i definojnë si kushtet në kopsht, sjelljen e të punësuarve në kopshte, numrin e fëmijëve të cilët janë të përkujdesur duke filluar nga 0-2, si dhe grupet më të mëdha të fëmijëve.

Zekiri, Llukarevska dhe Kadrija japin dorëheqje nga funksioni i deputetit

Deputetët Muhamed Zekiri dhe Sanja Llukarevska nga LSDM dhe Bajram Kadrija nga BDI kanë dhënë dorëheqje nga funskioni i deputetit. Dorëheqjet vijnë...

Instituti për Shëndet Publik do të bëjë 1000 testime në ditë, hapet repart i ri për testim

Përveç repartit ekzistues të pranimit, nga sot në Institutin e Shëndetit Publik do të funksionojë edhe një repart tjetër i pranimit, me...

Mickoski kërkon nga Qeveria që të sëmurët kronikë të lirohen nga puna

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski, ka bërë thirrje që personat me sëmundje kronike të lirohen nga puna, për shkak të siç thotë,...

Zaev për TV21: Nuk kam pasur kontakt direkt me Spasovskin, por do të testohem

Kryeministri i vendit Zoran Zaev për TV21 deklaroi se nuk ka pasur kontakt me ministrin e Punëve të Brendshme Oliver Spasovskin, por...

Jani Makraduli drejtor në Postat e Maqedonisë, Zhernovski në NP për Infrastrukturë Hekurudhore?

TV21 mëson se ish kryetari i Komunës Qendër, dhe ish zëvendësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Andrej Zhernovski, do të jetë...

More Articles Like This