Lajen: Të gjitha vendet-anëtare të BE-së në të njëjtën kohë do ta marrin vaksinën kundër Kovid-19

TË FUNDIT

Ahmeti: E pergëzoj Bujar Osmanin për punën dhe maturinë që ka në kontestin me Bullgarinë

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani angazhimin më të madh e ka kontestin me Bullgarinë, tha...

Kontesti me Bullgarinë, përgjegjësi ka edhe Ministri i Jashtëm Osmani por edhe kabineti Zaev, thotë Ahmeti

Për kontestin me Bullgarinë përgjegjësi ka edhe Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani por edhe kabineti...

Duhet të jemi në krah të maqedonasve për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë, thotë kreu integrist Ali Ahmeti

"Duhet të jemi në krah të maqedonasve për zgjidhjen e kontestit me Bullgarinë", tha në Click Plus...

Kryetarja e Komisionit Evropian Ursula Fon der Lajen mbrëmë deklaroi se të gjitha vendet-anëtare të Bashkimit Evropian do ta marrin vaksinën kundër Kovid-19 në të njëjtën kohë dhe nën kushte të njëjta në pajtim me numrin e banorëve.

Ajo pas  lidhjes video konferenciale të jashtëzakonshme liderëve të BE-së të cilët biseduan për bashkëpunimin dhe përgjigjen e valës së dytë të koronavirusit të ri, vlerësoi se gjendja në Evropë është “shumë serioze” për shkak të rritjes së numrit të infektuarve të rinj, të hospitalizuarve dhe rasteve të vdekjeve.

“Nëse nuk reagojmë urgjentisht dhe në mënyrë koherente sistemi shëndetësor do të përmbytet nga vala e pandemisë”, paralajmëroi Fon der Lajen.

Kryetarja e KE-së u bëri thirrje të gjitha vendeve-anëtare të BE-së të ndajnë informacione të sakta dhe në kohë për gjendjen epidemiologjike kombëtare me Qendrën Evropiane për Parandalim dhe Kontroll të Sëmundjeve Ngjitëse, ndërsa të gjithë evropianët të ndërmarrin aplikime celulare për ndjekjen e kontakteve me qëllim që të parandalohet përhapja e koronavirusit të ri.

TË NGJAJSHME