Array

Kusari-Lila : Të shfrytëzojmë çdo pëllëmbë toke për zhvillimin e bujqësisë

Must Read

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka...
- Advertisement -

Kryetarja e Komunës së Gjakovës, Mimoza Kusari Lila ka marr pjesë sot në organizimin e ditës fushore dhe ditës së exportit të perimeve në Kosovë, e cila u mbajt në Gjakovë.
Ky aktivitet u organizua me qëllim të promovimit të prodhimeve permitare nga regjioni i Gjakovës , promovimin e varieteteve te reja te prodhimeve permitare (spec, domate, tranguj, etj.), si dhe promovimin e inputeve bujqesore sipas standarteve.

Në fjalës e saj, Kryetarja e Komunës së Gjakovës, Mimoza Kusari-Lila tha se me kënaqësi sot ndodhet në mesin e fermerëve për ti inkurajuar ata që të vazhdojnë më tutje me punën e tyre të vlefshme. “Shpresoj që nga dita në ditë në tregun tonë të shohim më shumë produkte kosovare dhe të shfrytëzojmë çdo pëllëmb toke në mënyrën më të mirë të mundshme në mënyrë që të kemi edhe ngritje të exportit në vendet e zhvilluara. Vetëm të organizuar me bashkëpunim të qeverisë qëndrore, kuvendit komunal dhe shoqatave mund të arrijmë të kemi një bujqësi të zhvilluar”, tha ndër të tjera Kryetarja Mimoza Kusari Lila cila njëherësh falenderoj edhe organizatat ndërkombëtare, qeverinë amerikane, qeverinë zvicrane dhe organizatat tjera për fokusin dhe vëmendjen e veçantë që po i kushtojnë zhvillimit të bujqësise.
Në emër të qendrës grumbulluese të pemëve dhe perimeve “Agrocelina”, foli menaxheri z.Feim Rexhepi i cili tha se promovimi i prodhimeve Kosovare ka një rëndësi të veçantë në zhvillimin ekonomik, pasi që me ngritjen e nivelit të exportit drejtëpërsëdrejti ngritet edhe hapsira për vende të reja të punës në lëmin e bujqësisë.

- Advertisement -

Në fund Kryetarja e Komunës së Gjakovës, Mimoza Kusari – Lila vizitoi edhe fushat demonstruese duke parë nga afër edhe variatetet e reja të perimtarisë.

- Advertisement -

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të Sarajit. Qytetarët...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në kuadër të projektit “Shkupi 2014”,...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka shumë qejf kafshët dhe shpezët.E...

Banorët e Butelit kërkojnë poliklinikë, Smilevski: Startojmë vitin e ardhshëm

https://youtu.be/3kiWlhb0ofY Me sirenat dhe bori të veturave në targat e të cilave shkruante poliklinikë, banorët e Butelit...

Katër denarë për një kilogram rrush, vreshtarët të revoltuar, ministri Hoxha qetëson

https://youtu.be/kvM_tDdh0oU Cilësia e dobët e rrushit këtë vit shkaktoi probleme, por edhe përkundër kësaj shteti do të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -