Array

Kosova – OSBE’së: Jo nën kryesimin serb

Must Read

Mungesa e mjeteve teknike në shkolla, Carovska e rëndësishme është që të filloj viti shkollor

Analizat e bëra nga Sindikata e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) tregojnë se një pjesë e madhe...

Në Zelandë të Re janë zbutur masat kundër virusit korona

Në Zelandë të Re janë zbutur masa të caktuara kundër virusit korona, pasi u ul numri i...

Dënime më të rrepta për Gruevskin dhe Janakieskin, kërkon prokurorja Fetai në lëndën “Dhuna në Qendër”

Për nxitësit e dhunës para Komunës së Qendrës Nikolla Gruevski dhe Mile Janakieski, gjykata duhet të jetë...
- Advertisement -

Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim Evropian (OSBE) vazhdon të aplikojë rregulla për pjesëmarrjen e Kosovës në organizimet e saj.

Pjesëmarrja eventuale e zyrtarëve të Kosovës në (OSBE), mund të bëhet vetëm me lejen e Serbisë. Personeli dhe përfaqësuesit e institucioneve duhet të kenë rreptësisht status neutral. Megjithatë, Qeveria e Kosovës ka zgjedhur të mos marrë pjesë me këto kushte.

- Advertisement -

Ekziston një dokument pesëpikësh, në të cilin paraqiten kushtet e dhëna nga Sekretariati i OSBE-së në Vjenë për përfaqësimin e zyrtarëve të Kosovës
Pikat e radhitura janë kusht nga Sekretariati i OSBE-së në Vjenë që këtë vit drejtohet nga Serbia, për pjesëmarrjen e zyrtarëve të shtetit të Kosovës në çfarëdo lloj organizimi nga Sekretariati i OSBE-së, qofshin ato konferenca, seminare, tryeza e trajnime.

“Koha Ditore” raporton se në njëren prej pikave të një dokumenti që e posedojnë thuhet:
“Emrat e përfaqësuesve nga institucionet e Kosovës duhet të dërgohen në Serbi nëpërmjet OSBE-së në Vjenë, që të jepet drita e gjelbër për vendimin final”

- Advertisement -

“Emrat e përfaqësuesve nga institucionet e Kosovës mund të jenë pjesëmarrës vetëm si pjesë e delegacionit të Misionit të OSBE-së, të udhëhequr nga personeli i Misionit të OSBE-së. Të gjithë duhet të ulen pas emrit të Misionit dhe jo në tavolinën kryesore”, thuhet në pikën pasuese.
Sipas pikës tre, udhëheqësit e delegacionit duhet të jenë personel i Misionit të OSBE-së, e jo përfaqësues të institucioneve të shtetit të Kosovës.

“Nëse përfaqësuesit nga institucionet e Kosovës dëshirojnë të marrin fjalën, fjala duhet të kërkohet nga përfaqësuesi i Misionit të OSBE-së, i cili duhet ta prezantojë kërkuesin e fjalës. Deklaratat nga delegacioni i Misionit të OSBE-së, [personeli dhe përfaqësuesit e institucioneve të Kosovës duhet të kenë rreptësisht status paralel”, shkuan pika katër e këtij dokumenti./21MEDIA

- Advertisement -

Mungesa e mjeteve teknike në shkolla, Carovska e rëndësishme është që të filloj viti shkollor

Analizat e bëra nga Sindikata e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) tregojnë se një pjesë e madhe e shkollave nuk kanë siguruar...

Në Zelandë të Re janë zbutur masat kundër virusit korona

Në Zelandë të Re janë zbutur masa të caktuara kundër virusit korona, pasi u ul numri i të sapoinfektuarve, kështu që prej...

Dënime më të rrepta për Gruevskin dhe Janakieskin, kërkon prokurorja Fetai në lëndën “Dhuna në Qendër”

Për nxitësit e dhunës para Komunës së Qendrës Nikolla Gruevski dhe Mile Janakieski, gjykata duhet të jetë më e rreptë për të...

Karakaçakov: Bullgaria nuk është kundër, por mendon se nuk është koha për konferencë ndërqeveritare

Bullgaria nuk do të kundërshtojë, por do të thotë se nuk është koha që të caktohet datë për mbajtjen e konferencës së...

Ish deputetja e VMRO-DPMNE-së Rangellova lirohet nga akuza, Fatime Fetai tërheqë padinë

Në fjalët përfundimtare, prokurorja Fatime Fetai ka tërhequr akuzën kundër Daniella Rangellova-ish deputete e VMRO-DPMNE-së për rastin “Dhuna në Qendër”. Përveç për...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -