Korniza ligjore për momentin nuk lejon gjykim klasik onine

TË FUNDIT

Mick Schumacher pjesë e ekipit “Haas”

Mick Schumacher, djali i kampionit të botës në Formula 1, Michael Schumacher, pritet të jetë pjesë e...

Qeveria miraton tekstin e Projekt-Ligjit për Agjencinë e Intelegjencës

Qeveria sonte në seancën e saj të 24-të e miratoi tekstin e Projektligjit për Agjencinë e Inteligjencës.

Dua Lipa dominon në nominimet kryesore të “Grammy Awards 2021”

Dua Lipa, këngëtarja shqiptare me famë botërore, dominon në nominimet e “Grammy Awards 2021”.

Zvicër, sulm në një supermarket, policia nuk përjashton “motive terroriste”

Një grua zvicerane sulmoi dy gra të tjera, njërën me thikë, në një supermarket në Llugano, në...

Kinë, gjenden gjurmë virusi në paketimet në Dongguan

Autoritetet shëndetësore në qytetin Dongguan, në provincën kineze të Guangdong, zbuluan se dy kampionë të paketimeve ushqimore...

Ministri i Drejtësisë Bojan Maripiq thotë se korniza ligjore për momentin nuk lejon gjykim klasik onaljn siç ndoshta ka në shtete tjera.

“Ne jemi të vetëdijshëm se korniza ligjore për momentin nuk lejon gjykim klasik onlajn siç ndoshta ka në shtete tjera ose për çfarë u hap diskutimi. Unë shoh se disa nga titujt nëpër mediume tregojnë në tërheqjen time nga qëndrimet. Jo. Përkundrazi, nuk heq dorë. Megjithatë e vërteta është se kjo është çështje e cila është e ndërlikuar dhe e cila kërkon diskutim nga të gjithë faktorët dhe aktorët. Një ministër ose vetëm Qeveria nuk mund ta zgjidhë këtë problem sepse çfarë do vendimi ligjor që do të përshkruajmë ne, do të thotë gjyqësia dhe prokuroria do të duhet t’i implementojnë”, ka thënë Mariçiq duke u përgjigjur në pyetje të gazetarëve në konferencën e sotme për shtyp.

Ai thotë se është më mirë të vazhdohet diskutimi dhe të kërkohet një zgjidhje e përbashkët që do të funksionojë në praktikë dhe që nuk do të lejojë ose kontribuojë në shumë vonesa në çdo rast, qoftë kjo një çështje penale apo çështje civile.

“Ne kemi luftuar me këto vonesa për vite në të kaluarën si shtet dhe si një sistem gjyqësor, dhe për këtë arsye nuk duhet të lejojmë që kjo të ndodhë më. Jam në dispozicion dhe mund të ftoj publikisht të gjithë përfaqësuesit e Këshillit Gjyqësor dhe Këshillit të Prokurorëve me të cilët kemi diskutuar këto çështje deri më tani, megjithatë, si Shoqata e Gjyqtarëve ashtu edhe Shoqata e Prokurorëve Publikë së bashku duhet të gjejnë një zgjidhje se si të mos ndalet sistemi gjyqësor dhe si të vazhdojnë seancat në mënyrë që të mos përballemi me vonesa të mundshme, prapambetje ose, Zoti na ruajt, vjetërsim i objekteve. Unë nuk mendoj se ndonjë zgjidhje duhet të refuzohet” tha Mariçiq.

Sipas tij, kërkohet zbatim praktik për çdo zgjidhje. “Qeveria është e gatshme të diskutojë dhe të gjejë mënyrën më të mirë për të ruajtur shëndetin e pjesëmarrësve në procedurë, por nga ana tjetër të mos rrezikojë sigurinë e procedurave, as parimin ligjor të shtetit të së drejtës”, tha ministri i Drejtësisë./MIA

TË NGJAJSHME