Kërçovë, mbetjet e kurbanëve hidhen rrugëve, kundërmon erë, rrezik edhe të përhapen sëmundje

Must Read

Pakoja e katërt ekonomike peshon 350 milionë euro, njofton ministri i Ekonomisë Bekteshi

Ministri i Ekoonomisë, Kreshnik Bekteshi, përmes Facebookut të tij ka njoftuar se është caktuar shuma e mjeteve...

Monstra, ekspertja ka falsifikuar ekspertizën? Dëshmitarja Nikollovska me deklarata konfuze, Raufi do e padisë

https://youtu.be/IVglfJbP16I Snezhana Nikollovska, ekspertja e cila ka bërë analizën e dheut ku...

Takim Besimi-Bërnz: SHBA është partneri ynë më i rëndësishëm strategjik

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë një nga partnerët më të rëndësishëm strategjikë të Republikës së Maqedonisë së Veriut....
- Advertisement -

Hedhje e mbeturinave vend e pa vend dhe erë e keqe, kjo është gjendja rreth rrugës rajonale të ish-Komunës së Osllomesë.

Këtyre ditëve kësaj gjendjeje i është shtuar hedhja e mbetjeve të kurbanëve të hedhura rreth rrugës. Temperaturat e larta bëjnë që këtu të kundërmojë erë të keqe, e njëkohësisht përbëjnë rrezik për banorët e fshatrave përreth.

- Advertisement -

TV21 filmoi disa zona ku ishin hedhur mbetje kafshësh, siç është edhe kjo rrugë e cila lidhë disa fshatra të Kërçovës.

“Ndodhemi në rrugën e cila lidh Kërçovën me ish-Komunën e Osllomesë, kjo rrugë çon deri te disa fshatra të Komunës së Kërçovës. Këtu prapa meje janë mbeturinat, Kërçova ose ish-Komuna e Osllomesë me mbeturinat ballafaqohet për një kohë të gjatë, ndërsa këto ditë qytetarët ankohen se kundërmon erë e keqe për shkak se disa banorë kanë hedhur mbetjet e Kurbaneve të Bajramit”, Salije Sadiku, gazetare.

- Advertisement -

Më e prekur nga këto deponi të egra rezulton të jetë fshati Cërvicë. Banorët kanë dërgua ankesa të shumta deri tek Kryesia e Bashkësisë Lokale. Ata apelojnë tek qytetarët që të jenë më të ndërgjegjshëm sepse në këto temperatura të larta, mbetjet e Kurbaneve mund të përhapet ndonjë sëmundje.

“Ditëve të fundit kam pasur ankesa nga fshatarët se fshatarët dhe një pjesë e qytetarëve kanë bërë hedhjen e mbeturinave, hedhjen e mbetjeve të kafshëve nëpër rrugë apo në vende të padëshirueshme të pavolitshme. Duke e ditur se këto mbetje janë të rrezikshme duke parë edhe temperaturat e larta do të doja që të bëjë apel tek popullata e Kërçovës dhe Osllomesë të kemi kujdes, mos e kërkojmë shkakun tek institucionet e Komunës por të jemi të vetëdijshëm mos i hedhim mbetjet e kafshëve dhe çdo mbeturinë vend e pa vend”, tha Betim Kilosi, Kryetar i Bashkësisë Lokale – Cërvicë.

- Advertisement -

Myftinia e Kërçovës, për shkak të pandemisë me COVID-19, këtë vit solli vendim se nuk do t’i mbledhë mbetjet e kurbanëve, siç ka bërë viteve të e kaluara. Nga atje na thanë se kanë bërë thirrje që mbetjet e kurbanëve të mos hidhen, por të groposen në tokë, me qëllim ruajtjen e shëndetit të qytetarëve. Por si duket ky apel ka hasur në vesh të shurdhët.

“Për shkak të përhapjes së sëmundjes “Gjuha e kaltër” te delet, Myftinia e Kërçovës këtë vit porositë mos të sillen kafshë të gjalla, nga ana tjetër për shkak të pandemisë COVID-19, Myftinia e Kërçovës këtë vit nuk organizon tubimin e lëkurave të kafshëve të therura për çka ju rekomandojmë që sipas mundësisë lëkurat e kurbanit t’i groposni në tokë”, thonë nga Myftinia e Kërçovës.

Për mbledhjen e hedhurinave nga mbetjet e kafshëve, TV21 kontaktoi edhe Ndërmarrjen Publike Komunale të Kërçovës, nga ku na thanë se mbledhja e mbetjeve nga Kurbanet nuk është nën kompetenca të kësaj ndërmarrje, sidomos nëpër fshatrat e Kërçovës, tek të cilat Higjiena Komunale nuk i mbledh mbeturinat. Mbledhja e mbetjeve të Kurbaneve më parë ka qenë detyrë e Myftinisë së Kërçovës.

- Advertisement -

Pakoja e katërt ekonomike peshon 350 milionë euro, njofton ministri i Ekonomisë Bekteshi

Ministri i Ekoonomisë, Kreshnik Bekteshi, përmes Facebookut të tij ka njoftuar se është caktuar shuma e mjeteve për pakon e katërt ekonomike,...

Monstra, ekspertja ka falsifikuar ekspertizën? Dëshmitarja Nikollovska me deklarata konfuze, Raufi do e padisë

https://youtu.be/IVglfJbP16I Snezhana Nikollovska, ekspertja e cila ka bërë analizën e dheut ku ka ndodhur vrasja e pesëfishtë...

Takim Besimi-Bërnz: SHBA është partneri ynë më i rëndësishëm strategjik

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë një nga partnerët më të rëndësishëm strategjikë të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Marrëdhëniet e shkëlqyera politike midis...

Takim i Bytyqit dhe Bekteshit me Poçivalshek: Sllovenia dhe Maqedonia e Veriut janë vende mike me bashkëpunim të fortë ekonomik

Gjatë vizitës zyrtare të delegacionit të udhëhequr nga presidenti slloven, Borut Pahor, zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, koordinim me resorët ekonomikë dhe investimet...

Pakoja e katërt e masave, të dielën pasdite! Disa masa vlejnë deri në vitin 2021 paralajmëroi kryeministri

https://youtu.be/YhdxBxKdxAk Deri të dielën pasdite, Qeveria do ta prezantojë pakon e katërt të ndihmës ekonomike, paralajmëroi kryeministri...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -