KB përkujton: E drejta e protestave të qeta është e drejtë themelore

Must Read

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka...
- Advertisement -

Komiteti i KB-së për të drejtat e njeriut e përsëriti sot “të drejtën e protestave paqësore” dhe paralajmëroi që justifikimet e sigurisë dhe të shëndetit po shfrytëzohen për të shkelur atë të drejtë themelore.

“Në këtë periudhë kur zhvillimet, siç është pandemia e Kovid-19, paraqesin sfida të pashembullt dhe kur protestat globale në mbështetje të lëvizjes ‘Jetët e zinjve janë të rëndësishme’ ilustrojnë rëndësinë (e drejta për të protestuar), Komiteti i KB për të Drejtat e njeriut ka publikuar udhëzime të cilat e përshkruan konceptin e ‘tubimit paqësor’ dhe detyrat e qeverive”, thuhet në deklaratë.

- Advertisement -

Komiteti i KB për të drejtat e njeriut, organ i pavarur prej 18 ekspertësh, është përgjegjës për mbikëqyrjen e zbatimit të Aktit ndërkombëtar për të drejtat civile dhe politike, neni 21 i të cilit konfirmon të drejtën e protestës paqësore.

“Pjesëmarrja në tubime paqësore me qëllim të shprehjes së mendimeve, festimit ose shprehjes së kërkesave është e drejtë themelore e njeriut dhe themeli i një shoqërie demokratike,” tha raportuesi Kristof Hajns.

- Advertisement -

Komiteti u përkujton qeverive detyrën e tyre për të mundësuar protestat paqësore dhe për të mbrojtur protestuesit, dhe jo për të ndaluar tubime nëse nuk kanë arsyetime të vërtetë.

Gjatë pandemisë të koronavirusit, nga i cili vdiqën më shumë se 650.000 persona në botë, një numër i madh i qeverive ndaluan tubimet mbi një numër të caktuar pjesëmarrësish.

- Advertisement -

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të Sarajit. Qytetarët...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në kuadër të projektit “Shkupi 2014”,...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka shumë qejf kafshët dhe shpezët.E...

Banorët e Butelit kërkojnë poliklinikë, Smilevski: Startojmë vitin e ardhshëm

https://youtu.be/3kiWlhb0ofY Me sirenat dhe bori të veturave në targat e të cilave shkruante poliklinikë, banorët e Butelit...

Katër denarë për një kilogram rrush, vreshtarët të revoltuar, ministri Hoxha qetëson

https://youtu.be/kvM_tDdh0oU Cilësia e dobët e rrushit këtë vit shkaktoi probleme, por edhe përkundër kësaj shteti do të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -