Italia hap shkollat më 14 shtator, 11 milionë maska falas në ditë për çdo fëmijë

Must Read

Hekurudha nga Kërçova deri në Shqipëri, Qeveria dha dritë jeshile, por duhen €426 milion euro për fazën e parë

https://youtu.be/F5815GZK6t0 426 milion euro do të nevojiten për fazën e parë për...

“Nga Bullgaria presim ndihmë, e jo pengesa”, deklarata e Karakaçanovit sërish nxit reagime në Maqedoni

https://youtu.be/w4Exd4V2_xM Nga aleatët tanë, duke e përfshirë edhe Bullgarinë, presim të na...

Zbulohet mini laborator dhe bimë kanabisi në Vizbeg, arrestohen tre persona!

“Më 24.09.2020 rreth orës 15:00, pasi më parë kishim marrë informata operacionale të Njësisë për Trafik të...
- Advertisement -

Maska sanitare të detyrueshme nga 6 vjeç e sipër për të gjithë nxënësit e shkollave italiane të të gjitha niveleve e në çdo ambient do të jetë rregulli bazë në ciklin shkollor 2020-2021 për t’u mbrojtur nga infektimi e përhapja e Covid 19.

Nxënësit do të mund të heqin maskat vetëm kur të ngrihen në mësim, pra të merren në pyetje nga mësuesit, gjatë orarit të ngrënies në mensën e shkollës dhe gjatë zhvillimit të orës së fiskulturës.

- Advertisement -

Është parashikuar të shpërndahen 11 milionë maska një përdorimëshe në ditë për çdo nxënës e student e të konsiderueshëm “një armë e domosdoshme për t’u mbrojtur nga virusi”.

Ministria italiane e Arsimit ka hartuar një protokoll masash rigoroze dokumenti final i të cilit do të jetë operativ më 31 gusht nën konsultimin e Komitetit Tekniko shkencor i ngritur pranë qeverisë Conte.

- Advertisement -

Shkolla do të nisin punën më 14 shtator 2020, dhe për të gjitha shkollat më datë 8 shtator e deri në fund të muajit tetor do të nis shpërndarja e bankave një vendesh e me rrota, të cilat do të mundësojnë distancimin 1 metër nga një nxënës në tjetrin.

Gjithashtu do të shpërndahen 130 mijë litra dizinfektues e higjenizues çdo javë i cili do të jetë i pranishëm në çdo ambient shkollorë.

- Advertisement -

Në rast se një nxënës rezulton i infektuar nga virusi të gjithë shokët e klasës do të jenë të detyrueshëm të kryejnë karantinimim 14 ditor nën mbikëqyrjen shëndetësore e të vazhdojnë leksionet mësimore online./21Media

- Advertisement -

Hekurudha nga Kërçova deri në Shqipëri, Qeveria dha dritë jeshile, por duhen €426 milion euro për fazën e parë

https://youtu.be/F5815GZK6t0 426 milion euro do të nevojiten për fazën e parë për ndërtimin e hekurudhës nga Kërçova...

“Nga Bullgaria presim ndihmë, e jo pengesa”, deklarata e Karakaçanovit sërish nxit reagime në Maqedoni

https://youtu.be/w4Exd4V2_xM Nga aleatët tanë, duke e përfshirë edhe Bullgarinë, presim të na ndihmojnë në rrugën tonë drejt...

Zbulohet mini laborator dhe bimë kanabisi në Vizbeg, arrestohen tre persona!

“Më 24.09.2020 rreth orës 15:00, pasi më parë kishim marrë informata operacionale të Njësisë për Trafik të Paligjshëm të Drogës-SPB - Shkup,...

Kush kujt ia vodhi idenë? Edhe ASH-AAA premtonte barazi etnike në sektorin privat

https://youtu.be/qCvk5RwABnY Deputeti i koalicionit “Tash është koha”, Skender Rexhepi, akuzoi mbrëmë se Qeveria, më konkretisht BDI-ja si...

Ballistët gjejnë mënyrë për ta parë ndeshjen, të organizuar do të mblidhen të Gjimnazi i Tetovës

https://youtu.be/l9mUB8e6dC8 Atmosfera do të ishte ndryshe po të mos ishim në kohë  pandemie, por  mungesa e  publikut...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -