ISHP: Javën e kaluar është rritur numri të sëmurëve dhe i hospitalizuarve me Covid-19

Must Read

Në Zelandë të Re janë zbutur masat kundër virusit korona

Në Zelandë të Re janë zbutur masa të caktuara kundër virusit korona, pasi u ul numri i...

Dënime më të rrepta për Gruevskin dhe Janakieskin, kërkon prokurorja Fetai në lëndën “Dhuna në Qendër”

Për nxitësit e dhunës para Komunës së Qendrës Nikolla Gruevski dhe Mile Janakieski, gjykata duhet të jetë...

Karakaçakov: Bullgaria nuk është kundër, por mendon se nuk është koha për konferencë ndërqeveritare

Bullgaria nuk do të kundërshtojë, por do të thotë se nuk është koha që të caktohet datë...
- Advertisement -

Ministria e Shëndetësisë njoftoi se sipas raportit të Institutit të Shëndetit Publik, i cili i referohet javës së kaluar (nga 31 gusht deri më 6 shtator), janë testuar gjithsej 9,734 materiale në laboratore ku kryhet testimi molekular për praninë e SARS-CoV-2, i cili është 2.1 për qind më pak në krahasim me javën para saj.

Javën e kaluar (31 gusht deri më 6 shtator), gjithsej 790 raste të reja pozitive janë regjistruar nga 32 qytete në vend, që është rritje prej 18.9 përqindëve krahasuar me një javë më parë. Shumica e rasteve të regjistruara janë nga Shkupi (n = 221; 28 për qind). Në të njëjtën periudhë, në 17 qytete, numri i të diagnostikuarve të rinj është nën 20.

- Advertisement -

Përqindja e rasteve pozitive nga të testuarit është 8.1 për qind, që është rritje prej 1.4 përqindëve krahasuar me javën e kaluar.

Janë regjistruar persona të infektuar në të gjitha grupmoshat. Më të zakonshmet janë grupmoshat e njerëzve të moshës 30 deri 39 dhe mbi 60 vjeç me 174 (22 për qind) dhe 172 (21,8 për qind) pozitivë, përkatësish. Një numër i madh i pacientëve janë të regjistruar në grupmoshën 40-49 vjeç (n = 134; 17 përqind), të moshës 50 deri 59 (n = 129; 16.3 përqind) dhe të moshës 20 deri 29 vjeç (n = 118; 14.9 për qind). Numri më i ulët u regjistrua tek fëmijët e moshës deri në nëntë vjeç (n = 22; 2.8 për qind) dhe të moshës 10 deri në 19 vjeç (n = 40; 5.1 për qind).

- Advertisement -

Nga rastet që janë hetuar në mënyrë epidemiologjike (n = 756; 95.7 për qind), janë regjistruar 132 (16.7 për qind) të shtruar në spital, që paraqet rritje prej 85.9 për qind krahasuar me javën e kaluar, ndërsa tek 219 (29 për qind) persona është regjistruar prania e komorbiditeteve.

Nga numri i përgjithshëm i rasteve të reja, 237 (31.3 për qind) kanë kontakt me rast të konfirmuar. Janë regjistruar 29 persona me histori udhëtimi (në 14 ditët e fundit).

- Advertisement -

Pas marrjes së dy testeve negative për praninë e SARS-CoV-2 ose përdorimit të algoritmit të ri, 1,052 njerëz që janë shtruar në spital ose trajtohen në shtëpi.

Njëzet vdekje u raportuan nga 13 qytete, 42.9 për qind më pak se javën e kaluar. Për sa i përket moshës, 16 persona ishin mbi 60 vjeç, dy të moshës 50 deri 59 vjeç dhe 40 deri 49 vjeç dhe nga një person i moshës 30 deri 39 vjeç. Nga të vdekurit, 15 persona u shtruan në spital. Bashkëpunimet janë raportuar në 17 vdekje, sipas një raporti nga Instituti i Shëndetit Publik.

Raportet e hollësishme të Institutit të Shëndetit Publik mbi situatën me Kovid-19, 31/08 – 06/09/2020 si dhe situata kumulative me Kovid-19 janë në dispozicion në faqen e internetit të Institutit të Shëndetit Publik http://iph.mk/

- Advertisement -
  • Tags
  • 4

Në Zelandë të Re janë zbutur masat kundër virusit korona

Në Zelandë të Re janë zbutur masa të caktuara kundër virusit korona, pasi u ul numri i të sapoinfektuarve, kështu që prej...

Dënime më të rrepta për Gruevskin dhe Janakieskin, kërkon prokurorja Fetai në lëndën “Dhuna në Qendër”

Për nxitësit e dhunës para Komunës së Qendrës Nikolla Gruevski dhe Mile Janakieski, gjykata duhet të jetë më e rreptë për të...

Karakaçakov: Bullgaria nuk është kundër, por mendon se nuk është koha për konferencë ndërqeveritare

Bullgaria nuk do të kundërshtojë, por do të thotë se nuk është koha që të caktohet datë për mbajtjen e konferencës së...

Ish deputetja e VMRO-DPMNE-së Rangellova lirohet nga akuza, Fatime Fetai tërheqë padinë

Në fjalët përfundimtare, prokurorja Fatime Fetai ka tërhequr akuzën kundër Daniella Rangellova-ish deputete e VMRO-DPMNE-së për rastin “Dhuna në Qendër”. Përveç për...

Shtyhet mbledhja e përbashkët e qeverive të Kosovës dhe Shqipërisë

Mbledhja e përbashkët e qeverive të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë, e cila duhej të mbahej në qytetin e Shkodrës...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -