Hulumtim: Përdorimi i kufizuar i telefonave celularë e ulë rrezikun nga vdekja

Must Read

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të...
- Advertisement -

Përdorimi i kufizuar i telefonave celularë deri dy orë në ditë, mund ta ulë rrezikun nga vdekja, tregojnë rezultatet nga hulumtimi i Universitetit në Gllazgou.

Në studim ceket se rreziqet shëndetësore si kanceri dhe sëmundjet kardiovaskulare ishin në nivel më të ulët tek njerëzit të cilët gjatë ditës kalojnë dy orë apo më pak para ekraneve të telefonave celularë.

- Advertisement -

Sipas ekspertëve, potencialisht mund të parandalohen 5,62 për qind e rasteve të vdekjejs dhe 7,97 për qind e sëmundjeve kardiovaskulare nëse kufizohet koha para ekraneve në dy orë në ditë.

Në studim nuk është përfshirë koha e kaluar para ekraneve televizive, por vetëm koha e kaluar duke shikuar në telefonat celularë.

- Advertisement -

Hulumtimi është bërë prej vitit 200 deri në vitin 2018, me ç’rast janë përfshirë pothuajse 500.000 njerëz të moshës prej 37 deri 73 vjeç. /MIA

- Advertisement -

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të punojnë për interesat e tyre...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë private të cilat do të...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të duhet t’i lexojnë biografitë dhe...

MPB “ruan” ish-ministren Jankullovska, Gruevski në Budapest, bashkëpunëtorët e tij më të afërt në burg

https://youtu.be/I-GFz2nm33w Përditshmëri e banorëve të rrugës “Dimçe Mirçev” numër 20, janë makinat policore, sepse vetëm 10 metra...

Jo të gjitha shkollat kanë kompjuterë dhe internet

https://youtu.be/l-Cg1Gf5xHo Ministria e Arsimit dhe Shkencës po informon drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme për llojin...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -