Hulumtim i Universitetit Kolumbia: Rrezatimi ultravjollcë shkatërron mbi 99,9 për qind të viruseve

Must Read

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të...
- Advertisement -

Pajisje të vendosura në tavane që lëshojnë formë të sigurt të rrezatimit ultravjollcë mund të jenë shumë të suksesshme në shkatërrimin e koronavirusit në ajër, tregoi një studim i Universitetit Kolumbia.

“Shumë pak rrezatim nga larg me dritë ultravjollcë shkatërron mbi 99,9 për qind e viruseve të ekspozuara në efektet e tyre”, mtha kryesuesi i studimit, Dejvid Brener.

- Advertisement -

Shkencëtarët spërkatën grimca të koronavirusit në pika të vogla në ajër para burimit të largët dritës ultravjollcë, e më pas i grumbulluan për t’i testuar dhe për të parë se sa janë aktive.

Sipas rezultateve nga studimi i publikuar në “Scientific reports”, shkencëtarët përdorën koronavirus që shkakton ftohje të zakonshme.

- Advertisement -

“Në studimet e njëpasnjëshme zbuluam se koronavirusi i shkaktuar nga ‘Kovid-19’ është shkatërruar në mënyrë të njejtë me dritë ultravjollcë”, thotë Brener.

“Ideja është të vendosen në tavane burime ultravjollcë të dritës në vende publike, ku vazhdimisht do të shkatërronin mikrobe, përfshirë edhe virusin Kovid-19, me çka do të kufizohet përhapja e virusit”, tha Brener, duke shtuar se prodhuesit tashmë po e përgatisin prodhimin e tyre.

- Advertisement -

“Këtë e shohim si armë plotësuese që mund ta përdorim në luftën kundër Kovid-19./MIA

- Advertisement -

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të punojnë për interesat e tyre...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë private të cilat do të...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të duhet t’i lexojnë biografitë dhe...

MPB “ruan” ish-ministren Jankullovska, Gruevski në Budapest, bashkëpunëtorët e tij më të afërt në burg

https://youtu.be/I-GFz2nm33w Përditshmëri e banorëve të rrugës “Dimçe Mirçev” numër 20, janë makinat policore, sepse vetëm 10 metra...

Jo të gjitha shkollat kanë kompjuterë dhe internet

https://youtu.be/l-Cg1Gf5xHo Ministria e Arsimit dhe Shkencës po informon drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme për llojin...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -