Haxhi në Mekë filloi me numër të kufizuar të besimtarëve

Must Read

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të...
- Advertisement -

Besimtarët myslimanë të zgjedhur për në haxh, dje e mbaruan karantinën, ndërsa sot e vizitojnë Mekën, ku zbatohen masat për parandalim të përhapjes së Kovid-19.

Sipas autoriteteve saudite Mekën do ta vizitojnë rreth  mijëra besimtarë, por mediat lokale publikuan se numri i tyre mund të arrijë deri në 10.000.

- Advertisement -

Besimtarët paraprakisht ishin kontrolluar nga mjeku dhe  janë vënë në karantinë,  ndërsa bagazhi i tyre ishte dezinfektuar, një pjesë e haxhinjve u furnizuan me bylyzykë elektronikë, me qëllim që të ndiqet lëvizja e tyre.

Ekipet punëtore janë të obliguar për pastrim të regullt dhe dezinfektim të Xhamisë së madhe në Mekë, ku gjendet Qabja.

- Advertisement -

Haxhinjtë këtë vit nuk do ta prekin Qaben, me qëllim që të kufizohet rreziku i infektimit me koronavirusin e ri.

Gazetarët këtë vit nuk do ta ndjekin ritualin fetar.

- Advertisement -

Haxhi në Mekë është një nga pesë  shtyllat e islamit, dhe sipas ligjit fetar çdo mysliman është i obliguar të paktën  njëherë në jetë ta vizitojë Mekën.

- Advertisement -

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të punojnë për interesat e tyre...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë private të cilat do të...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të duhet t’i lexojnë biografitë dhe...

MPB “ruan” ish-ministren Jankullovska, Gruevski në Budapest, bashkëpunëtorët e tij më të afërt në burg

https://youtu.be/I-GFz2nm33w Përditshmëri e banorëve të rrugës “Dimçe Mirçev” numër 20, janë makinat policore, sepse vetëm 10 metra...

Jo të gjitha shkollat kanë kompjuterë dhe internet

https://youtu.be/l-Cg1Gf5xHo Ministria e Arsimit dhe Shkencës po informon drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme për llojin...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -