Guteresh: I frikshëm bilanci nga pandemia

Must Read

Kufijtë me Greqinë mbeten të mbyllura deri më 8 nëntor

Qeveria greke, deri më 8 nëntor i vazhdoi dy vendimet ministrore që kanë të bëjnë me kufizimin...

Për 24 orë janë dënuar 697 persona për mosmbajtje të maskës

Janë regjistruar 697 shkelje, lidhur me masën për mbajtje të maskës, gjatë 24 orëve të fundit në...

Rritje e pagave në sektorin publik në Gjermani

Qeveria gjermane ka arritur marrëveshje me sindikatat e punëtorëve të sektorit publik në lidhje me pagat, me...

Sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guteresh deklaroi se është “i frikshëm numri” i njerëzve të cilët kanë vdekur nga pasojat nga Covid-19.

Deklarata e tij vijoi pasi u publikua se numri i të vdekurve në botë nga pasojat nga koronavirusi i ri sot ka tejkaluar një milion persona. Me Covid-19 deri tani janë infektuar mbi 33,26 milionë njerëz mbarë botën, ndërsa nga pasojat e Covid-19 kanë vdekur 1.000.010 persona.

Ai theksoi se është e domosdoshme që të gjitha vendet në botë të bashkohen në luftën kundër korona virusit të ri.

“Me rëndësi është udhëheqësia e përgjegjshme politike, shkenca është e rëndësishme, ndërsa dezinformatat janë vdekjeprurëse. Derisa i përkujtojmë viktimat e pandemisë, duhet të mbajmë mend se ardhmëriua e ynë bazohet në solidaritetin mes njerëzve dhe solidaritetin mes popujve”, tha Guteresh. 

Kufijtë me Greqinë mbeten të mbyllura deri më 8 nëntor

Qeveria greke, deri më 8 nëntor i vazhdoi dy vendimet ministrore që kanë të bëjnë me kufizimin e lidhjeve tokësore, ajrore dhe...

Për 24 orë janë dënuar 697 persona për mosmbajtje të maskës

Janë regjistruar 697 shkelje, lidhur me masën për mbajtje të maskës, gjatë 24 orëve të fundit në territorin e Republikës së Maqedonisë...

Rritje e pagave në sektorin publik në Gjermani

Qeveria gjermane ka arritur marrëveshje me sindikatat e punëtorëve të sektorit publik në lidhje me pagat, me të cilin janë të mbuluara...

Erdogani – SHBA-së: Turqia nuk është shtet fisnor

Presidenti i Turqisë, Rexhep Taip Erdogan dje deklaroi se SHBA-ja nuk duhet ta shtyjë vendosjen e sanksioneve ndaj Ankarasë për shkak të...

Barcelona parashtroi ankesë kundër një arbitri në El Klasiko

Drejtoria e Barcelonës parashtroi ankesë zyrtare në Federatën spanjolle të futbollit kundër arbitrit Huan Martinez Manuera i cili e ndau drejtësinë në...

More Articles Like This