Guteresh i bëri thirrje botës të parandalohet Lufta e ftohtë mes SHBA-së dhe Kinës

Must Read

Zelanda e re do ta legalizojë eutanazinë, por jo edhe marihuanën

Qytetarët e Zelandës së Re në referendum janë prononcuar kundër legalizimit të marihuanës për qëllime rekreative, tregojnë...

Instituti për demokraci dhe Eurothink: Duhet ekip i vogël, me profesionalizëm të lartë dhe jopartiak për negociatat me BE-së

Instituti për Demokraci dhe Qendra Eurotink për Strategji Evropiane në kumtesë për mediat thonë se ka ardhur...

Prodhimi industrial në shtator me rënie prej 3,9 për qind, nga fillimi i këtij viti 12,1 për qind

Prodhimi industrial në shtator të këtij viti, në krahasim me shtatorin e vitit 2019 shënon rënie prej...

Sekretari i përgjithshëm i KB-së Antonio Guteresh sot i bëri thirrje botës ta parandalojë Luftën e ftohtë mes SHBA-së dhe Kinës dhe t’i ndërpres konfliktet që të mund të fokusohet në pandeminë me Kovid-19.

“Ne duhet të bëjmë gjithçka që mundemi për të shmangur Luftë të re të ftohtë,” tha Guteresh në fjalimin para Asamble të Përgjithshme pothuajse plotësisht virtuale të KB-së.

“Ne jemi duke lëvizur në drejtim shumë të rrezikshëm. Bota jonë nuk mund të lejojë një të ardhme ku dy ekonomitë më të mëdha e kanë ndarë botën në një frakturë të madhe – secila me rregullat e veta tregtare dhe financiare dhe aftësitë e internetit dhe inteligjencës artificiale,” tha ai, pa përmendur SHBA-në dhe Kinën.

Muajt e fundit janë rritur tensionet mes SHBA-së dhe Kinës, ndërsa presidenti Donald Tramp e akuzoi Pekinin për pandeminë Kovid-19, e cila mori rreth 950.000 jetë në mbarë botën.

Guteresh është i qëndrimit për t’u dhënë fund të gjitha konflikte të dhunshme dhe bota të fokusohet në ndalimin e pandemisë. Ai potencoi se disa suksese të pjesshme, përfshirë armëpushimin e shpallur në Kamerun dhe Kolumbi.

Ai zotohet për ndërprerjen e zjarrit në zonat e konflikteve deri në fund të viti

Zelanda e re do ta legalizojë eutanazinë, por jo edhe marihuanën

Qytetarët e Zelandës së Re në referendum janë prononcuar kundër legalizimit të marihuanës për qëllime rekreative, tregojnë rezultatet fillestare.

Instituti për demokraci dhe Eurothink: Duhet ekip i vogël, me profesionalizëm të lartë dhe jopartiak për negociatat me BE-së

Instituti për Demokraci dhe Qendra Eurotink për Strategji Evropiane në kumtesë për mediat thonë se ka ardhur koha e duhur që zëvendëskryeministri...

Prodhimi industrial në shtator me rënie prej 3,9 për qind, nga fillimi i këtij viti 12,1 për qind

Prodhimi industrial në shtator të këtij viti, në krahasim me shtatorin e vitit 2019 shënon rënie prej 3,9 për qind, publikoi Entit...

Osmani-Linkeviçius: Maqedonia e Veriut t’i fillojë negociatat pa kurrfarë anulimi

E vlerësojmë pozitën parimore të Lituanisë për mbështetje të rrugës evropiane të Maqedonisë së Veriut, kurse në veçanti jemi falënderues që e...

Regjim i përkohshëm i komunikacionit në dy akse të rrugës Kërçovë-Ohër

Regjim i ndryshuar i përkohshëm i komunikacionit është vendosur prej sot në rrugën Kërçovë – Ohër për shkak të aktiviteteve ndërtimore në...

More Articles Like This