“Është varfëri, njerëzit kursejnë”! A i dha rezultatet e dëshiruara masa “Fundjavë pa TVSH”?

Must Read

Armenia dhe Azerbajxhani me akuza të ndërsjellta për mosrespektim të armëpushimit të ri

Armenia dhe Azerbajxhani po akuzohen mes veti për shkelje të armëpushimit të tretë të arritur në Nagorno-Karabah,...

Zaev-Dimovski: Masat qeveritare janë mbështetje për sektorin privat dhe mbrojtjen e vendeve të punës

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev priti delegacionin e Lidhjes së Sindikatave...

Filipçe: Mbi 85% e të vdekurve nga Covid-19 kanë pasur edhe sëmundje tjera shoqëruese

Në lidhje me numrin e lartë të vdekshmërisë nga Covid-19 Ministri i Shëndetësisë thotë se shumica e...

Rreth 10 milion euro kanë shpenzuar qytetarët në Fundjavë pa TVSH. Për prodhimet e blera vendore dhe pajisje IT nga llogaritë fiskale të skanuara do u kthehen mbi 1.5 milion euro.

“Për shkak se së pari është varfëri, njerëzit kursejnë edhe po tu jepni 18% kthim të TVSH do të thonë do të blejmë atë që na nevojitet. Shitja është rritur diku për 5 herë, duku për 3 herë, varet për çfarë prodhimesh janë shpenzuar paratë”, u shpreh kryeministri Zoran Zaev.

Pamë sukses serioz të projektit të Qeverisë Fundjavë pa TVSH, theksoi Zaev.

Ekipi i TV21 ishte në teren në ditën e fundit të fundjavës pa TVSH. Atë që ne pamë në pjesën qendrore të kryeqytetit, ishin shitore pothuajse të zbrazura, rrugë të zbrazura dhe qytetarë një pjesë e të cilëve nuk ishin të informuar fare për masën “Fundjavë pa TVSH”. Qytetarët pa vullnet iu përgjigjën pyetjes se a e kanë shfrytëzuar masën e qeverisë. Reaguan se me paga dhe pensione të ulëta mund të mbulojnë vetëm nevojat themelore për jetesë.

“Nuk ju kuptoj se për çfarë po pyesni”, na tha një qytetar.

“Nuk e dini masën Fundjavë pa TVSH për blerje të produkteve vendore?” e pyeti gazetarja e TV21.

“Jo”, u shpreh ai.

“Nuk dimë!”,u shpreh një qytetar tjetër.

“A e shfrytëzuat masën Fundjavë pa TVSH? Jo!”

“-A shfrytëzuat Fundjavë pa TVSH? Jo…

-Bleva diçka por nuk është produkt maqedonas…

-Mendoni se kjo masë mund t’u ndihmojë qytetarëve? …

Mundet, sigurisht, veçanërisht për kompjuter dhe pajisje IT…Nuk kishim nevojë që të blejmë diçka…Nuk është shumë e rëndësishme” u shpreh qytetarja.

“-Jo….

-Pse?

-Sepse nuk kemi para…

-A dini për masën?

-Cila masë?” pyeti qytetari.

“Po jam i njoftuar por çfarë të blesh me 11 mijë denarë?”, përfundoi një tjetër!

Paratë, siç njoftoi kryeministri do të rialokohen për projekte të tjera për mbështetje të krizës. Përndryshe fundjavën e kaluar kanë blerë rreth 204 mijë qytetarë, ndërsa afati për skanimin e llogarive fiskale përfundoi dje.

Armenia dhe Azerbajxhani me akuza të ndërsjellta për mosrespektim të armëpushimit të ri

Armenia dhe Azerbajxhani po akuzohen mes veti për shkelje të armëpushimit të tretë të arritur në Nagorno-Karabah, që sot hyri në fuqi.

Zaev-Dimovski: Masat qeveritare janë mbështetje për sektorin privat dhe mbrojtjen e vendeve të punës

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev priti delegacionin e Lidhjes së Sindikatave (LSM) të udhëhequr nga kryetari...

Filipçe: Mbi 85% e të vdekurve nga Covid-19 kanë pasur edhe sëmundje tjera shoqëruese

Në lidhje me numrin e lartë të vdekshmërisë nga Covid-19 Ministri i Shëndetësisë thotë se shumica e pacientëve të vdekurv kanë qenë...

CMG publikon dokumentarët për 70 vjetorin e Luftës se Rezistencës

Të dielën u zhvillua në Pekin ceremonia e publikimit të serisë së veprave tematike në përkujtim të Luftës së Rezistencës dhe të...

Prej nesër Kuvendi vendos për kufizimin e numrit të mysafirëve nëpër shtëpi

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe informon që Ligji për mbrojtje të popullsisë nga sëmundjet ngjitëse nesër do të jetë në procedurë parlamentare.

More Articles Like This