Është parashtruar aktpadi kundër shtatë njerëzve për keqpërdorim të pozitës dhe autorizimit zyrtar

TË FUNDIT

Orizi i zi përmirëson funksionin e trurit dhe ngadalëson plakjen e tij

Orizi i zi ka qenë prej kohësh i njohur si një ilaç për veshkat, mëlçinë dhe dispepsi. Ai ka...

A është i shëndetshëm uji i gazuar?

Uji me gaz mund të jetë një alternativë e mirë në vend të pijeve të gazuara, por a është...

Moti do të jetë me vranësira, pasdite do të fillojnë të reshura të shiut

Moti në vend paradite do të jetë me vranësira të ndryshueshme, ndërsa pasdite, duke filluar nga perëndimi, do të...

Horoskopi 24 janar 2021

Dashi Do të jeni nën ndikimin e favorshëm të Marsit, Venusit dhe Mërkurit gjatë gjithë së dielës. Nëse gjatë ditëve...

Në mënyrë kategorike i hedhim poshtë të pavërtetat se mbiemri “maqedonas” zëvendësohet me mbiemrin kushtetues, thonë nga Komisioni për MIA-n

Në mënyrë kategorike i hedhim poshtë të pavërtetat se mbiemri “maqedonas” zëvendësohet me emrin kushtetues Republika e Maqedonisë së...

Prokuroria themelore publike për ndjekje të krimit të organizuar dhe korrupsionit në Gjykatën themelore penale – Shkup, parashtroi Aktpadi kundër shtatë personave për vepër të kryer penale – Keqpërdorim i pozitës dhe autorizimit zyrtar, sepse mundësuan që personi juridik Shoqata për aktivitete sportive Klubi i tenisit Luboten SHPK Tetovë, të përfitohet me të drejtën e pronësisë së tokës shtetërore ndërtimore me sipërfaqe prej 4.410 metra katrorë

Pas procedurës së kryer hetimore, prokurori i lëndës konstatoi se në periudhën kohore prej gushtit 2011 deri në dhjetor të vitit 2012, të akuzuarit Z.T. si kryetar i Shoqatës sportive Luboten – Tetovë dhe C.N. si drejtues në personin privat Shoqata për aktivitete sportive Klubi i tenisit Luboten SHPK Tetovë, me paramendim i kanë nxitur të akuzuarit A.N., si person i cili kryen punë të interesit publik dhe personat zyrtarë XH.A., I.K., K.I. dhe I.R me shfrytëzim dhe moskryerje të pozitës së tyre zyrtare, të të përfitohen me dobi të konsiderueshme pronësore për personin juridik Shoqata për aktivitete sportive Klubi i tenisit Luboten SHPK Tetovë, ndërkaq në dëm të mjeteve të shtetit – pronë e tokës ndërtimore, në vlerë prej 22.050.000 denarëve.

Me veprimet e përshkruara në aktpadi, të akuzuarit mundësua, në mënyrë kundërligjore, që personi juridik Shoqata për aktivitete sportive Klubi i tenisit Luboten  SHPK Tetovë, të përfitohet me të drejtë të pronës së tokës ndërtimore me sipërfaqe prej 4.410 metrave katrorë, duke e blerë me çmim prej 43 denarë për 1 metër katror përkatësisht gjithsej për 188.307 denarë, ndërkaq në dëm të mjeteve të shtetit

TË NGJAJSHME