Është kryer transplantimi i parë i zemrës në RMV, operacioni doli i suksesshëm

Must Read

Qeveria ta ndryshojë protokollin! “Askush s’mund të kërkojë letërnjoftime në lokale”

https://youtu.be/1xoKrQbwU_c Të gjithë jemi duke parë se si në tavolina të lokaleve...

Raport i Bankës Botërore: Shkalla e varfërisë pritet të rritet rreth 20 për qind

Simulimet e Bankës Botërore parashikojnë që niveli i varfërisë të rritet nga rreth 17 për qind në...

Prokuroria e Lartë Publike i cilësoi si të pabaza ankesat e mbrojtjes së të akuzuarve për “27 prillin”

Në debatin publik, që tri ditë me radhë po mbahet në Gjykatën e Apelit për ankesat pas...

Në Maqedoninë e Veriut është realizuar transplantimi i parë i zemrës. Operacioni që zgjati 6 orë në Klinikën Shtetërore për Kardiokirurgji, përfundoi në ora 2 pas mesnatës. Zemra u transplantua te një 54 -vjeçar, kurse dy veshkat e donatorit të njëjtë janë duke u transplantuar në Klinikën për Urologji te dy pacientë të tjerë me dëmtime kronike në veshka.

Operacionin e ka mbikëqyrur, ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe kurse është realizuar nga koordinatorja, doktor Maja Mojsova Mijovska dhe doktorët Biljana Andonovska, Vesna Durnev dhe Adrijana Georgiev.

Në eksplantimin kanë punuar doktori Marjan Shokarovski dhe doktori Aleksandër Kolevski nga Klinika Shtetërore për Kardiokirugji, doktori Aleksandër Nikoliq nga Axhibadem Sistna, ndërkaq nga Klinika për Reanimim dhe mjekim intensiv Maja Mijovska, Vesna Durnev dhe Biljana Andonovska.

Transplantimi i zemrës është realizuar nga  Sasho Jovev, akadamiku Zhan Mitrev, doktorët Vasil Papestiev, Marjan Shokarovski, Vangjel Zdraveski, Kujtim Xhelili, Tanja Angjusheva, Nikolla Hristov, Stefanija Haxhievska, Nadica Mehmedoviq, Vesna Mitashova, Jasmina Ilievska, Marija Gerakovska dhe Dimçe Sllavevski nga Axhibadem Sistina.

Ndërkaq, në Klinikën për Urologji për transplantimin e veshkave janë duke punuar doktorët Sasho Dohçev, Aleksandër Trifunovski, Stavridis dhe Jançullev.

Në këtë procedurë kanë qenë të përfshirë edhe mjekët e Institutit të Transfuziologjisë të cilët e kanë bërë përpunimin komplet të donatorit.

  • Tags
  • 2
- Advertisement -

Latest News

Raport i Bankës Botërore: Shkalla e varfërisë pritet të rritet rreth 20 për qind

Simulimet e Bankës Botërore parashikojnë që niveli i varfërisë të rritet nga rreth 17 për qind në vitin 2019 në rreth 20-23...

Prokuroria e Lartë Publike i cilësoi si të pabaza ankesat e mbrojtjes së të akuzuarve për “27 prillin”

Në debatin publik, që tri ditë me radhë po mbahet në Gjykatën e Apelit për ankesat pas aktgjykimeve për rastin “27 prilli”,...

Maqedonia e Veriut mes vendeve të cilave nga 15 qershori do t’u lejohet hyrja në Greqi

Vendi ynë është mes 29 shteteve të Evropës dhe botës, për të cilat  nga 15 qershori do të lejohet udhëtimi  në Greqi, ...

Shilegov: Qytetarët t’i respektojnë masat gjatë lëvizjes në hapësira publike

Kryetari i Shkupit, Petre Shilegov sot bëri thirrje që të gjithë qytetarët gjatë lëvizjes në vende publike t’i respektojnë rekomandimet dhe protokollet...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -