Ekspertët parashikojnë rritje të mëtejme të çmimit të arit

Must Read

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të...
- Advertisement -

Çmimi i arit në fillim të muajit e kaloi pragun prej 2,000 dollarëve për unc, nivel që nuk është shënuar që nga shtatori i vitit 2011.

Sipas analistëve, çmimi i arit do të vazhdojë të rritet.

- Advertisement -

“Shumë lehtë çmimi i arit mund të arrijë në 4,000 dollarë”, deklaroi drejtori ekzekutiv kryesor i kompanisë së investimeve “Investitorët Global amerikan” (US Global Investors), Frenk Holms.

Ai shtoi se miliarda dollarë janë duke u derdhur në flukset financiare në mënyrë që ta mbështesin ekonominë amerikane gjatë pandemisë Kovid-19. Holms theksoi se ministrat e financave të G20 dhe bankat qendrore “punojnë së bashku si një kartel dhe të gjitha shtypin miliarda dollarë”.

- Advertisement -

“Asnjëherë më parë nuk kemi parë që bankat qendrore të shtypin kaq shumë para me një normë zero interesi. Me interes zero, ari bëhet një pronë shumë, shumë tërheqëse e klasit të parë”, theksoi Holms.

Derisa strategu kryesor i investimeve të kompanisë për menaxhimin me pasurinë BMO, Jung-ju Ma pajtohet që ka një numër faktorësh që nxisin rritjen e mëtejshme të çmimit të arit. Ai theksoi se dy ngjarje madhore në periudhën e fundit mund ta ndryshojnë drejtimin e lëvizjes së çmimit të arit.

- Advertisement -

“Ne vetëm jemi të kujdesshëm me vlerësimin e efekteve të ardhshme të këtyre faktorëve … veçanërisht kur e dimë se po përballemi me dy ngjarje madhore që mund ta ndryshojnë kursin aktual. Një, natyrisht, është zhvillimi i vaksinës kundër koronavirusit, ndërsa ngjarja e dytë janë zgjedhjet në SHBA”, theksoi Jung-ju.

Ai shtoi se vaksina në veçanti ka potencialin për t’i ndryshuar disa nga faktorët pozitivë që aktualisht janë në favor të arit.

- Advertisement -

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të punojnë për interesat e tyre...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë private të cilat do të...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të duhet t’i lexojnë biografitë dhe...

MPB “ruan” ish-ministren Jankullovska, Gruevski në Budapest, bashkëpunëtorët e tij më të afërt në burg

https://youtu.be/I-GFz2nm33w Përditshmëri e banorëve të rrugës “Dimçe Mirçev” numër 20, janë makinat policore, sepse vetëm 10 metra...

Jo të gjitha shkollat kanë kompjuterë dhe internet

https://youtu.be/l-Cg1Gf5xHo Ministria e Arsimit dhe Shkencës po informon drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme për llojin...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -