Ekonomia merr rreth 145 milion euro nga Qeveria, ndihmë kanë marrë mbi 20 mijë kompani dhe rreth 120 mijë të punësuar

Must Read

Deputetët e VMRO-DPMNE-së nuk do të votojnë! Ligji për sëmundjet ngjitëse, para deputetëve më 27 tetor

https://youtu.be/zhVfgDmtj_U Nga LSDM gënjejnë se Ligji për mbrojtje nga sëmundjet ngjitëse propozon...

Ndihmë nga NATO për përballje me Covid-19! 1,4 milion euro për blerjen e 60 respiratorëve për Maqedoninë

https://youtu.be/Y7yJ1ultZKQ NATO siguron 1,4 milion euro për blerjen e 60 respiratorëve dhe...

Maqedonia s’do të reagojë për Karakaçanovin! Osmani: Është deklaratë parazgjedhore

https://youtu.be/9oLB78mQdlE   “Nëse është e nevojshme do t’ua dërgojmë...

Rreth 120 mijë të punësuar dhe më shumë se 20 mijë kompani kanë marrë ndihmë financiare nga Qeveria, ndërsa më së paku 145 milion euro janë shpenzuar për ekonominë, informoi zv.kryeministri për çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi.

 “Me siguri pohoj se më së paku 145 milion euro janë injektuar në ekonomi. Do përmend, rreth 79 milion ishin me mjete të drejtpërdrejta si subvencione të pagave që shkonin te kompanitë, këtu nuk i numëroj kartelat pagesore që në fund përfunduan në ekonomi me 27.6 milion euro”, deklaroi Fatmir Bytyqi – zv.kryeministër për Çështje Ekonomike.

- Advertisement -

Këtu janë edhe linjat kreditore pa interes që janë shfrytëzuar, siç është linja kreditore nga Banka evropiane e investimeve në vlerë prej 51 milion euro” theksoi zv.kryeministri. Masat, sipas Bytyqit, kanë dhënë rezultat ndërsa kanë qenë në kohë dhe të targetuara. Duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve pse mbështetja nuk u jepet në mënyrë direkte të punësuarve, Bytyqi tha se përgjegjësia për pagesën e pagave i takon kompanive, përndryshe do të thyhej parimi i tregut. Dje edhe kryetari i Lidhjes së sindikatave, Darko Dimovski, e theksoi këtë problem.

 “Dua të apeloj deri te punëdhënësit e pandërgjegjshëm të cilët në të kaluarën nuk i dhanë subvencionet që i morën që nga marsi e deri në gusht, të mos e bëjnë këtë përsëri, për shkak se ne si LSM kërkuam të futet edhe një nen për mbrojtje të punëtorëve, në të cilin thuhet qartë se kundër secilit punëdhënës që do të marrë subvencione të cilat nuk do t’i paguajë punëtorëve në  tërësi, do të ngritët kallëzim penal i cili është i njëjtë si masa burgu”, theksoi Darko Dimovski – Kryetar i Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë.

Bytyqi shpjegoi se edhe pagesa e pagave do të kryhet varësisht asaj se sa dëm ka pësuar kompania nga korona kriza. Sipas tij rebalanci i Buxhetit do të përfundojë deri në fund të javës. Do të ketë shkurtime të, siç tha, asaj që nuk do të mund të realizohet deri në fund të vitit. Sipas tij, ekziston mundësi që deficiti të rritet, ndërsa projeksioni për BPV është me rënie prej 4%.

Deputetët e VMRO-DPMNE-së nuk do të votojnë! Ligji për sëmundjet ngjitëse, para deputetëve më 27 tetor

https://youtu.be/zhVfgDmtj_U Nga LSDM gënjejnë se Ligji për mbrojtje nga sëmundjet ngjitëse propozon masa për luftë kundër pandemisë...

Ndihmë nga NATO për përballje me Covid-19! 1,4 milion euro për blerjen e 60 respiratorëve për Maqedoninë

https://youtu.be/Y7yJ1ultZKQ NATO siguron 1,4 milion euro për blerjen e 60 respiratorëve dhe pajisje mjekësore shtesë. Ndihma është...

Maqedonia s’do të reagojë për Karakaçanovin! Osmani: Është deklaratë parazgjedhore

https://youtu.be/9oLB78mQdlE   “Nëse është e nevojshme do t’ua dërgojmë regjimentin inxhinierik për t’i hequr...

Dhjetori pikëpyetje për nisje të bisedimeve, Qeveria ka shpresë por edhe pesimizëm

https://youtu.be/bnhSgLohWPY Kryeministri është plot shpresa, por njëkohësisht edhe plot pikëpyetje nëse do të fillojmë ose jo bisedimet...

Familja tetovare rrezikon të mbetet në rrugë! Drejtori i strehimores u thotë të gjejnë zgjidhje tjetër

https://youtu.be/rnyzGNajps0 Po qëndrojnë në derë, e nuk e dinë se çfarë do të ndodh me fatin e...

More Articles Like This