Array

DOGANA: MBLEDHJA E TAKSAVE KA SHËNUAR RRITJE

Must Read

Dislokimi i bastoreve, Besimi premton Projekt/Ligj të ri

https://youtu.be/0o3WxJSWFE4 Problemi me dislokimin e bastoreve mbetet akoma i pazgjidhur. Ndonëse janë...

Kërçovë, Lumi “Sushica” premtim vetëm në letër! Dehari: Vitin e ardhshëm do të konkurrojmë për këtë projekt

https://youtu.be/gU-ike3LWXQ Kështu duhej të duket Lumi “Sushica” i cili kalon përmes qytetit...

“Kodra e Diellit”, me rrugë të shkatërruara, deponi në vend të parkut nacional

https://youtu.be/L1A_M8voBjY Me gropa në çdo cep është e mbushur rruga që të...
- Advertisement -

Dogana e Kosovës ka publikuar sot performancën e tremujorit të parë të këtij viti dhe po ashtu ka publikuar edhe krahasimet me vitin e kaluar sa i përket kësaj periudhe.

Në një komunikatë për media, Dogana tregon se gjatë këtyre tre muajve ka rënie të sasisë së mallrave të importuara, derisa ka një rritje të lehtë të vlerave importuese, kurse me rëndësi të cekët se mbledhja e taksave ka shënuar rritje.“Në periudhën raportuese 2014 – 2015 për regjimin IM4 (import), pesha neto ka rënë prej 88,722,685.51 Kg apo shprehur në përqindje -12.61%. Derisa taksat e mbledhura janë rritur. Gjatë periudhës raportuese 2014 – 2015 për të gjitha regjimet e importit, taksat kanë shënuar ngritje në shumë prej 3,394,737.06 ose shprehur në përqindje 2.08%. gjatë vitit 2015 kemi mbledhjen e 166,5 milion eurove derisa vitin e kaluar kishim 163,1 milion euro”, thuhet në këtë komunikatë për media.Po ashtu në këtë performancë janë përfshirë edhe kundërvajtjet doganore, të cilat gjatë këtij viti kanë arritur në numrin prej 263. Dogana thekson se numri i kundërvajtjeve është si rezultat i kontrolleve më të mira dhe efikase, të cilat bazohen në selektimin përmes riskut.

- Advertisement -

Në aspektin e luftimit të korrupsionit në tre muajt e parë të vitit Dogana ka pasur 15 raste të dyshimta, derisa në procedura disiplinore deri tani janë 23 oficerë doganor për shkelje të natyrave të ndryshme.

- Advertisement -

Dislokimi i bastoreve, Besimi premton Projekt/Ligj të ri

https://youtu.be/0o3WxJSWFE4 Problemi me dislokimin e bastoreve mbetet akoma i pazgjidhur. Ndonëse janë dhënë shumë premtime, pikat e...

Kërçovë, Lumi “Sushica” premtim vetëm në letër! Dehari: Vitin e ardhshëm do të konkurrojmë për këtë projekt

https://youtu.be/gU-ike3LWXQ Kështu duhej të duket Lumi “Sushica” i cili kalon përmes qytetit të Kërçovës.

“Kodra e Diellit”, me rrugë të shkatërruara, deponi në vend të parkut nacional

https://youtu.be/L1A_M8voBjY Me gropa në çdo cep është e mbushur rruga që të shpien drejt lagjes së vikend...

4 viktima, 178 raste të reja me Covid-19 dhe 71 të shëruar

Ministria e Shëndetësisë, informoi se gjatë 24 orëve të fundit nga 1368 testime të realizuara, 178 persona kanë rezultuar pozitiv me Covid-19.

Ujëra të zeza rrjedhin nëpër rrugë në Cërniçe, banorët druajnë nga sëmundje ngjitëse

https://youtu.be/GyB6oWV6JPw Dy ditë me radhë rrjedhin ujëra të zeza nëpër rrugë, ndërsa në shtëpi nuk kanë ujë...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -