Do të ndryshohet rregullorja e Qeverisë, vetëm zëvendëskryeministri i parë do të ketë kompetenca në mungesë të Kryeministrit

TË FUNDIT

Pjesa më e madhe e republikanëve në Senatin amerikan, janë kundër impiçmentit të Trampit

Shumica e republikanëve në Senatin amerikan, janë kundër impiçmentit të Donald Trampit. Edhe krahas asaj se shumica e senatorëve...

Islanda e dha “pasaportën” e parë për vaksinim kundër virusit korona

Islanda e dha “pasaportën” e parë për vaksinim kundër virusit korona që t’i lehtësojë udhëtimet ndërkombëtare për qytetarët e...

Seanca të katër komisioneve kuvendore

Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut sot do të mbajnë seanca Komisioni për financim dhe buxhet, Komisioni...

Ndalohet lëvizja e automjeteve të rënda transportuese në aksin rrugor Tetovë-Kodra e Diellit

Komunikacioni nëpër rrugët e shtetit po zhvillohet nëpër rrugë të lagështa. Borë me intensitet të dobët bie në Prilep...

Mot me vranësira dhe i ftohtë, në disa vende me të reshura të dobëta të borës

Moti do të jetë i ndryshueshëm, me vranësira dhe i ftohtë me erë të matur deri të përforcuar, ndërsa...

Në seancën e Qeverisë do të ndryshohet Rregullorja për punë dhe kompetenca të kryeministrit dhe zv. Kryeministrit të parë, funksion që është formuar nga kjo përmbajtje e Qeverisë. Zaev thotë se tashmë është vendosur sistem i zv.kryeministrit të parë të Qeverisë dhe tre zv.kryeministrave. Me këtë ndryshim të rregullores do të saktësohet se në mungesë të kryeministrit, kompetencat mund t’i merr vetëm zv.kryeministri i parë. Me ndryshimet e reja të gjithë ministrat do të marrin edhe letra për mandatin nga Kryeministri.

“Ndryshimet në rregulloren do të definojnë vijimin e zëvendësimit, si dhe ndarjen e detyrave dhe të dihet kush është nënkryetari i parë, por njëkohësisht të dihen obligimet e çdokujt në punën e Qeverisë”, tha kryeministri Zoran Zaev.

TË NGJAJSHME