Dimitrov: Nevojitet solidaritet rajonal dhe global për ballafaqim me pandeminë

Must Read

Reagim i TV21: “Po bëhet presion ndaj punës së redaksisë së televizionit?”

https://youtu.be/KKte24wRBOo Për arsye ende të paqarta, të paktën deri më tani, Televizioni...

Dy viktima nga Kovid 19, njëri 73, tjetri 64 vjeçar

https://www.youtube.com/watch?v=_9u2Y8-LEsA&feature=youtu.be 125 persona kanë rezultuar pozitiv me Kovid 19 në 24 orët...

Përse u rrit numri rasteve me Kovid 19? Flasin drejtori Memeti dhe mikrobioologu Panovski

https://www.youtube.com/watch?v=A4a4r7RGM5s&feature=youtu.be Rritja e numrit të rasteve pozitive me Kovid-19 është për shkak...
- Advertisement -

Për ballafaqim me krizën e koronavirusit dhe pasojat  e saj nevojitet reagim i përbashkët dhe solidaritet në nivel rajonal dhe global. Këtë sfidë mund ta tejkalojmë vetëm së bashku. Virusi nuk mund  të fitohet në një vend, ndërsa të mbetet në tjetër. Atëherë ai do të kthehet dhe për atë nevojitet bashkësi, solidaritet dhe aksione të harmonizuara, tha ministri i Punëve të Jashtme Nikolla Dimitrov në video-konferencën onlajn  në bashkëorganizim  të Forumit ekonomik  në Delfi dhe Këshillin atlantik, të quajtur “Diplomacia në kohë të krizave dhe vegla tjera  për ndikim në Evropën Juglindore në kohën e Kovid-19”.

Pas krizës me pandeminë e koronavirusit global, tha Dimitrov, do të përballemi me  pyetjen nëse pas krizës  do të zgjohemi  në botë me  izolim kombëtar  ose  më shumë solidaritet  global. Atë që e bëjmë tani duke ndërmarrë  masa të shpejta dhe vendime në luftën  me pandeminë, potencon  shefi i diplomacisë, do të kontribuojë për  zgjedhjen tonë globale pas përfundimit të saj.

“Duhet ta fitojmë këtë betejë së bashku. Virusi  nuk mund të fitohet  vetëm në kufijtë e një vendi. Nëse ai fitohet në një vend, ndërsa jo në  vendet fqinje do të kthehet. Për atë duhet të përballemi me të  në solidaritet global”, tha Dimitrov.

Ai thotë se atë që dëshiron ta sheh  në nivel global, dëshiron ta shikojë edhe  në rajon dhe fqinjësi.

“Atë që dua ta shoh në  rajonin tonë  është më shumë bashkësi,  bashkëpunim rajonal dhe harmonizim i politikave me miqtë dhe aleatët tanë. Nëse BE-së në fillim i duhej kohë për t’u zgjuar  mendoj se makineria e saj jep ndihmë konkrete. Mendoj se  sa më shumë jemi pjesë e masave aq më shpejtë do të rimëkëmbemi. Mendoj se edhe  në nivel bilateral kur përballemi  me sfidë të përbashkët duhet ta zbatojmë parimin  e bashkësisë dhe ta zbatojmë  edhe në marrëdhënie bilaterale gjithashtu”, tha Dimitrov.

Do të dëshiroja të theksoj se  përmes bashkësisë së tillë,  arritëm larg si miq,  fqinj dhe  aleatë. Këtu, tha,  mendoj  para se gjithash  në negociatat të cilat sollën deri te Marrëveshja e Prespës, zbatimi i saj dhe  jam i privilegjuar që  kam mundur  të jap kontribut personal  ndaj këtij suksesi historik./MIA

- Advertisement -

Latest News

Dy viktima nga Kovid 19, njëri 73, tjetri 64 vjeçar

https://www.youtube.com/watch?v=_9u2Y8-LEsA&feature=youtu.be 125 persona kanë rezultuar pozitiv me Kovid 19 në 24 orët e fundit, ndërsa vetëm 8...

Përse u rrit numri rasteve me Kovid 19? Flasin drejtori Memeti dhe mikrobioologu Panovski

https://www.youtube.com/watch?v=A4a4r7RGM5s&feature=youtu.be Rritja e numrit të rasteve pozitive me Kovid-19 është për shkak mosmenaxhimit të mirë të institucioneve...

Debati për zgjedhje parlamentare në kohë të vështirë pandemie!

https://www.youtube.com/watch?v=sI0lua3QUmA&feature=youtu.be Partitë politike për interesat e tyre hapën temën e zgjedhjeve në kohë pandemie dhe në këtë...

“Nëse shkëputet lidhja, bie nga provimi”, studentët ankohen për provimet online

https://www.youtube.com/watch?v=dWgw6toP8dg&feature=youtu.be Nga shtëpia me kompjuterë dhe laptopë personal, kështu do t’i realizojnë provimet studentët e Universitetit të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -