Array

Depresioni mund të kontrollohet nga forca e mendjes

Must Read

Asgjë nga aeroporti në Shtip, paratë do të alokohen për çerdhe e shkolla

Asgjë nga aeroporti në Shtip, paratë do të alokohen për çerdhe e shkolla...

VMRO-DPMNE sot zgjedh Komitetin e ri ekzekutiv

Sot është paralajmëruar një takim i Komitetit Qendror të VMRO-DPMNE-së, ku pritet të votohet një përbërje e...

I dyshuari për vrasjen e Sazdos u ekstradua në Maqedoni

I dyshuari për vrasjen e Nikolla Sazdovskit është ekstraduar dhe tani është në dispozicion të organeve të...
- Advertisement -

Shkencëtarët thonë se forma e trajnimit mendor ndihmon njerëzit të njohin fillimin e depresionit dhe si të kontrollohet nga vetë ata ,kjo rezulton edhe si një antidepressant. Terapia njohëse e ndërgjegjes mund të ofrojë një alternativë për njerëzit që duan të shmanginë përdorimin afatgjatë të ilaqeve kundër depresionit, që mund të ketë efekte anësore të pakëndshme në organizmin e njeriut sic janë si pagjumësia , kapsllëku, dhe probleme seksuale . Në një eksperiment dy- vjeçar në Angli që përfshinte 424 njerëz që vuaninë nga depresioni , shkencëtarët kanë kryer trajnimin që përbëhej nga tetë sesione të grupeve të ndara,me kohëzgjatje nga dy orë e pesëmbëdhjetë minuta ,dhe erdhën në përfundim se njerëzit të cilët i janë nënshtruar eksperimentit të vetëdijes se njohjes kishin rezultate të ngjashme si ato të njerëzve që përdorninë ilaqe kundër depresionit Kjo metodë nuk është më efektive se sa marrja e ilaçeve , por hulumtimet sugjerojnë se kjo metodë mund të jetë një alternativë e mirë për ata që nuk duan të jenë vazhdimisht nën ndikimin e terapisë kundër depresionit…

- Advertisement -

Asgjë nga aeroporti në Shtip, paratë do të alokohen për çerdhe e shkolla

Asgjë nga aeroporti në Shtip, paratë do të alokohen për çerdhe e shkolla deklaroi drejtori i TAV dhe...

VMRO-DPMNE sot zgjedh Komitetin e ri ekzekutiv

Sot është paralajmëruar një takim i Komitetit Qendror të VMRO-DPMNE-së, ku pritet të votohet një përbërje e re e Komitetit Ekzekutiv të...

I dyshuari për vrasjen e Sazdos u ekstradua në Maqedoni

I dyshuari për vrasjen e Nikolla Sazdovskit është ekstraduar dhe tani është në dispozicion të organeve të ligjit në Maqedoni. 21-vjeçari u...

Austria blen 18 helikopterë italianë

Ministria austriake e Mbrojtjes mori vendim që të furnizojë 18 helikopterë nga Italia për nevojat e armatës, transmetojnë mediat lokale.

Shumë lumenj nën mesataren për muajin shtator

Shumica e lumenjve në vend tek të cilët sot janë kryer matje hodrologjike, tregojnë ulje të niveleve nën mesataren për muajin shtator.
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -