Covid 19 i goditi nxënësit psiqikisht! Nxënësit deri në klasë të tretë në shkollë, të tjerët para kompjuterit

Must Read

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka...
- Advertisement -

Nxënësit e klasës së parë, dytë dhe të tretë do të ulen në bankat shkollore, ndërsa të tjerët do të ndjekin mësim online. Ky është propozimi i Komisionit për sëmundje infektive që duhet të miratohet nga ana e Qeverisë. Megjithatë prindërit janë të brengosur për shëndetin e fëmijëve të tyre, një pjesë janë për prezencë fizike, ndërsa të tjerët për mësim online. Dragi Zmijanac nga Ambasada e fëmijëve Megjashi, në emisionin EU KLIK deklaroi se gjendja me korona virusin ka ndikuar në mënyrë negative ndaj zhvillimit psikofizik të fëmijëve.

“Vërejmë ndryshime negative në zhvillimin psikik te fëmijët. Vetmi, largim, depresion. Sigurisht këtu mungon komponenti i edukimit për shkak se arsimi nuk është vetëm arsim por nevojitet edhe komponenti edukues, gjë që shumë vështirë mund të bëhet me mësim nga distanca. Mungon kontakti fizik i shërbimeve psikosociale pedagogjike në punën me fëmijët”, deklaroi Dragi Zmijanac – drejtor i Ambasadës së parë të fëmijëve Megjashi.

- Advertisement -

Nga ana tjetër, kryetari i Sindikatës për arsim, shkencë dhe kulturë, Jakim Nedellkov, thotë se nuk ata nuk janë konsultuar fare për sjelljen e protokolleve në shkollat dhe fillimin e vitit shkollor.

“Për fat të keq, mund të them se ne si përfaqësues relevant i mësuesve, përkatësisht i të punësuarve në shkolla, nuk jemi të kyçur në Komisionin ose në grupin e punës ose organizatës, që do të jepnim këshilla si më lehtë të zbatohen rekomandimet e Ministrisë së shëndetësisë përkatësisht të Ministrisë së arsimit”, tha Jakim Nedellkov – kryetar i SASHK-ut.

- Advertisement -

Viti shkollor nuk do të fillojë më 1 shtator për shkak se për prezencë fizike në shkollë do të nevojiten ndryshime ligjore, ndërsa ende nuk kemi Kuvend. 

- Advertisement -

Dhanë shporetin, morën kondicionerë, 4060 aplikime për subvencion për inverterë

https://youtu.be/pJg-4TXQHvU Dhjetëra shporetë u mblodhën në oborrin e shkollës së mesme të Sarajit. Qytetarët...

Qeveria kërkon heqjen e Portës “Maqedonia”, njëjtë pritet të hiqet edhe monumenti për Nënë Terezën dhe anijet në Vardar

https://youtu.be/HI8JrHp5iUU “Kjo është Porta “Maqedonia” në qendër të Shkupit. U ndërtua në kuadër të projektit “Shkupi 2014”,...

Ushqehet nga bagëtitë që ka, i vetëm e me kushte të rënda, pa rrymë e pa ujë

https://youtu.be/kHrOl_DFdGw Ky është Grujiq Borçe.Jeton në lagjen Përzhinë të Shkupit. I ka shumë qejf kafshët dhe shpezët.E...

Banorët e Butelit kërkojnë poliklinikë, Smilevski: Startojmë vitin e ardhshëm

https://youtu.be/3kiWlhb0ofY Me sirenat dhe bori të veturave në targat e të cilave shkruante poliklinikë, banorët e Butelit...

Katër denarë për një kilogram rrush, vreshtarët të revoltuar, ministri Hoxha qetëson

https://youtu.be/kvM_tDdh0oU Cilësia e dobët e rrushit këtë vit shkaktoi probleme, por edhe përkundër kësaj shteti do të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -