Bankat në eurozonë huazuan rekord 1.300 miliardë euro nga BQE

Must Read

Monstra, ekspertja ka falsifikuar ekspertizën? Dëshmitarja Nikollovska me deklarata konfuze, Raufi do e padisë

https://youtu.be/IVglfJbP16I Snezhana Nikollovska, ekspertja e cila ka bërë analizën e dheut ku...

Takim Besimi-Bërnz: SHBA është partneri ynë më i rëndësishëm strategjik

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë një nga partnerët më të rëndësishëm strategjikë të Republikës së Maqedonisë së Veriut....

Takim i Bytyqit dhe Bekteshit me Poçivalshek: Sllovenia dhe Maqedonia e Veriut janë vende mike me bashkëpunim të fortë ekonomik

Gjatë vizitës zyrtare të delegacionit të udhëhequr nga presidenti slloven, Borut Pahor, zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, koordinim...
- Advertisement -

Bankat në eurozonë sot huazuan rekord 1.300 miliardë euro nga Banka Qendrore Evropiane (BQE) që ta plotësojnë kërkesën e rritur të kompanive për kredi gjatë recesionit të paparë.

BQE e ka filluar programin “Operacione të synuara afatgjata për rifinancim”  (TLTRO) para gjashtë vjetëve, ndërsa këtë vit e ndryshoi që t’i ndihmojë ekonomisë që t’i tejkalojnë pasojat e vështira nga pandemia e koronavirusit.

- Advertisement -

Bankat Komerciale sot huazuan gjithsej 1.300 miliardë euro nga programi për një periudhë prej tre vjetëve, me normë interesi prej minus një për qind.

Vlera e huazuar është më e madhja pasi BQE e vendosi TLTRO, por më i vogël në neto-kushte, sepse bankat me siguri kanë shfrytëzuar një pjesë të shumave për riprograminin e huave të vjetra të BQE-së që t’i shfrytëzojnë volitshmëritë e normave të interesit.

- Advertisement -

Norma negative e interesit do të thotë se bankat do të fitojnë 0,5 për qind për një vit pa asnjë kusht apo një për qind me kusht të mos e ulin portfolion kreditore.

Gjatë dy viteve të ardhshme deri në dorëzimin e huas, norma e interesit do të jetë e barabartë me normën e interesit të depozitave të BQE, e cila aktualisht është minus 0,5 për qind./MIA

- Advertisement -

Monstra, ekspertja ka falsifikuar ekspertizën? Dëshmitarja Nikollovska me deklarata konfuze, Raufi do e padisë

https://youtu.be/IVglfJbP16I Snezhana Nikollovska, ekspertja e cila ka bërë analizën e dheut ku ka ndodhur vrasja e pesëfishtë...

Takim Besimi-Bërnz: SHBA është partneri ynë më i rëndësishëm strategjik

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë një nga partnerët më të rëndësishëm strategjikë të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Marrëdhëniet e shkëlqyera politike midis...

Takim i Bytyqit dhe Bekteshit me Poçivalshek: Sllovenia dhe Maqedonia e Veriut janë vende mike me bashkëpunim të fortë ekonomik

Gjatë vizitës zyrtare të delegacionit të udhëhequr nga presidenti slloven, Borut Pahor, zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, koordinim me resorët ekonomikë dhe investimet...

Pakoja e katërt e masave, të dielën pasdite! Disa masa vlejnë deri në vitin 2021 paralajmëroi kryeministri

https://youtu.be/YhdxBxKdxAk Deri të dielën pasdite, Qeveria do ta prezantojë pakon e katërt të ndihmës ekonomike, paralajmëroi kryeministri...

Rrahën qytetarët, suspendohen policët! Kapen edhe druvjedhësit të cilët sulmuan policët

https://youtu.be/2pqlHclbyF8 Dy policë të cilët brutalisht me shqelma dhe shufër rrahën një qytetar nga Manastiri, do të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -