Asnjë aktivitet te QT “Mavrovasja”, edhe dy ditë që pronari ta rrënojë vetë objektin

Must Read

Vreshtarët nga rajoni i Tikveshisë kërkojnë hapjen e kufijve për eksport të rrushit të Maqedonisë së Veriut

Të hapen kufijtë për eksportin e rrushit dhe të kontaktohet me ambasadorët e huaj rreth kësaj çështje,...

Pensionistët do të duhet që deri më 25 gusht të paraqiten në bankë tjetër, nëse duan që pensionet t’i marrin në kohë

Për shkak të falimentimit të Eurostandard Bankës dhe marrjes së licencës, shumë pensionistë, shfrytëzues të ndihmës sociale...

Sot janë bërë 8 ditë që kur pronari i objektit ilegal është njoftuar se duhet ta rrëzojë ndërtimin te qendra tregtare “Mavrovasja”.

- Advertisement -

Edhe pse kaq ishte edhe afati i paraparë nga Komuna e Çairit, kjo nuk do të thotë se ai ka skaduar, sepse bëhet fjalë për 8 ditë pune sqarojnë nga inspektorati i Komunës së Çairit.

Kjo nënkupton se pronarit të ndërtimit ilegal te “Mavrovasja” i kanë mbetur edhe dy ditë që të njoftohet se duhet ta rrënojë objektin, pasi ai është ilegal.

- Advertisement -

Nëse pronari nuk e rrënon vetë objektin, atëherë opsion tjetër është Komuna e Çairit ta rrënojë atë. Por komuna nuk ka kompani që të bëjë këtë dhe për këtë më 27 korrik e hapi tenderin. Afati i fundit për dorëzimin e ofertave është 5 gushti.

- Advertisement -

Pas kësaj rrjedh afati i ankesave dhe komuna objektin do të mund ta rrënojë fill pas 45 ditësh nga hapja e konkursit. Por nga Komuna e Çairit janë shprehur të bindur se objekti do të rrënohet nga vetë pronari.

Mbetet të shihet se nëse pronari do ta rrënojë vetë objektin apo këtë do të duhet ta bëjë komuna pas 5 javësh pasi ta zgjedh kompaninë për rrënim. Tenderi është hapur edhe për nevoja tjera të komunës dhe vlen për 1 vit. Se objekti duhet të rrënohet kishte vlerësuar Inspektorati Shtetëror ngaqë objekti nuk ka leje për ndërtim.

- Advertisement -

Latest News

Vreshtarët nga rajoni i Tikveshisë kërkojnë hapjen e kufijve për eksport të rrushit të Maqedonisë së Veriut

Të hapen kufijtë për eksportin e rrushit dhe të kontaktohet me ambasadorët e huaj rreth kësaj çështje, kërkuan sonte vreshtarët në takimin...

Pensionistët do të duhet që deri më 25 gusht të paraqiten në bankë tjetër, nëse duan që pensionet t’i marrin në kohë

Për shkak të falimentimit të Eurostandard Bankës dhe marrjes së licencës, shumë pensionistë, shfrytëzues të ndihmës sociale apo kompensimit për mbrojtje të...

Djegia e veturave të EVN-së, ndalohet Krenar Osmani. Thotë se u arrestua për shkak të statusit në Facebook

https://youtu.be/8LAUs52hVnc Pas djegies së  dy veturave të EVN Maqedoni në qytetin e Tetovës  pas mesnate, policia ka...

Kostovski: Skenari ishte i pëgatitur, ata që e dinin se do të mbyllet banka, i tërhoqën paratë

Aksionari më i madh në “Banka Eurostandard”, Trifun Kostovski, në konferencën e sotme për media tha se skenari ishte i përgatitur, ndërsa...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com