Array

Anulohet greva e mësimdhënësve

Must Read

“Incident” me aeroplanin e Pensit

Aeroplani me të cilin udhëtonte nënkryetari amerikan Majk Pens ishte i detyruar që të kthehet në aeroportin...

Ambasadori izraelit në KB e lëshoi sallën plenare gjatë fjalimit të Erdoganit

Ambasadori izraelit në Kombet e Bashkuara, Gilad Erdan, i cili ishte i pranishëm në mbledhjet e Asamblesë...

Putini në Kombet e Bashkuara, bëri thirrje të hiqen sanksionet me qëllim të përforcimit të ekonomisë botërore

Presidenti rus, Vlladimir Putin deklaroi dje se përfundimi i “sanksioneve jolegjitime” kundër vendeve si i tij, mund...
- Advertisement -

SBASHK anulon greven,i japë 1 javë afat qeverisë.
Pas një debati të gjatë Këshilli Drejtues i SBASHK-ut në mbledhjen e jashtëzakonshme, të mbajtur më 19 prill , me shumicë votash ka marr vendim që të pritet Qeveria deri më datën 24 prill 2015 nëse do ta respektojë ajo vendimin e vetë nga Mbledhja e jashtëzakonshme e Qeverisë lidhur me implementimin e 0.5 % për çdo vit shërbimi.
Një pjesë e përfaqësuesve të mësimdhënësve sindikalistë nga Komunat e Kosovës kanë qenë të zëshëm në kërkesën që greva të nis më 20 prill, ashtu si ishte vendosur në takimin e Këshillit Drejtues më 2 prill, por shumica e kryetarëve të Kuvendeve të Sindikatave të Arsimit Parauniversitar dhe Arsimit Universitar ka vendosur që të jepet edhe një javë afat Qeverisë për të implementuar vendimin që e ka marr me datën 17.04.2015 që me pagat e prillit 2015 të futet në mënyrë retroaktive përvoja e punës 0.5% të pagës bazë për çdo vite të përvojës së punës.
Ky veprim i Këshillit Drejtues dëshmon edhe një herë se SBASHK-u ishte dhe mbetet i përkushtuar për dialog korrekt dhe pret që Qeveria, më në fund të dëshmohet me vënien në jetë të vendimit të saj nga mbledhja e jashtëzakonshme e Qeverisë

- Advertisement -

“Incident” me aeroplanin e Pensit

Aeroplani me të cilin udhëtonte nënkryetari amerikan Majk Pens ishte i detyruar që të kthehet në aeroportin në Mançester në shtetin Nju...

Ambasadori izraelit në KB e lëshoi sallën plenare gjatë fjalimit të Erdoganit

Ambasadori izraelit në Kombet e Bashkuara, Gilad Erdan, i cili ishte i pranishëm në mbledhjet e Asamblesë së Përgjithshme të KB-së në...

Putini në Kombet e Bashkuara, bëri thirrje të hiqen sanksionet me qëllim të përforcimit të ekonomisë botërore

Presidenti rus, Vlladimir Putin deklaroi dje se përfundimi i “sanksioneve jolegjitime” kundër vendeve si i tij, mund të përforcojë ekonominë botërore të...

Berlini kundër kritereve të reja për Shkupin, BE-ja dërgon ndihmë prej 120 milionë eurove

Zëvendëskryeministri përgjegjës për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov, dje realizoi takime me përfaqësues të BE-së, për herë të parë pas marrjes së pozitës...

Mbahet seanca e tetë e Këshillit të Sigurisë

Situata politike dhe e sigurisë në vend pas anëtarësimit në NATO do të jetë tema e diskutimit në seancën e sotme të...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -