Angelovska në tryezën e rrumbullakët të BB-së: Banka Botërore mbetet partneri ynë i përkushtuar

Must Read

Në mes të protestave postzgjedhore në Bjellorusi, Putini bën thirrje për integrim të ngushtë me Minskun

Presidenti rus Vladimir Putin sot deklaroi se Bjellorusia fqinje dëshiron t’i riaktivizojë planet e ngrira për integrim...

Ekspertët parashikojnë rritje të mëtejme të çmimit të arit

Çmimi i arit në fillim të muajit e kaloi pragun prej 2,000 dollarëve për unc, nivel që...

Sllovakia dëboi diplomatë rus për shkak spiunimit, Moska do t’i përgjigjet me masë të njëjtë

Sllovakia dëboi tre diplomatë rus për shkak dyshimit se merreshin me spiunim. Zëdhënësi i...

Banka Botërore mbetet  partneri ynë i përkushtuar, si në kushte  të volitshme ekonomike kur e kemi mbështetje  në masat të cilat ndërmerren për zhvillim të ekonomisë dhe shoqërisë,  ashtu edhe tani – kur ndërmarrim masa për tejkalim të pasojave nga kriza Kovid-19,  kriza më e madhe ekonomike pas Depresionit të madh.

- Advertisement -

Këtë sot e kanë theksuar ministrja e Financave Nina Angellovska në tryezën e rrumbullakët onlajn me temën: “Politika për mbështetje  të sektorit privat” për ballafaqim me  krizën e shkaktuar nga Kovid-19 në organizim të Bankës Botërore.

Qëllimi i kësaj ngjarje  onlajn,  siç kumtuan nga Ministria e Financave, është të mblidhen  përfaqësuesit e lartë nga fusha e  financave dhe ekonomisë të flitet për përvojat e tyre dhe masat  të cilat i ndërmarrin  për ballafaqim me pasojat  e koronavirusit dhe efektet mbi ekonominë.

- Advertisement -

Në tryezën e rrumbullakët, përveç Angellovskës morën pjesë edhe ministrat e financave, të ekonomisë, të investimeve, guvernatorët e bankave  qendrore, si dhe përfaqësues të lartë të Bankës Botërore – Sejla Pazarbasioglu nënkryetar për zhvillim të barabartë, financa dhe institucione, Mari Pangetsu,  drejtor operativ për zhvillim  dhe partneritet dhe  përfaqësues tjerë të lartë.

- Advertisement -

Përmes bankës botërore janë siguruar një pjesë e  mjeteve për masën për mbështetje financiare prej 14.500 denarë për punëtor,  me të cilën rreth 20.000 ose  një e treta e të gjtiha kompanive  në vend të cilat punësojnë  mbi 130.000 persona, t’i mbajnë  të punësuarit  dhe të paguajnë paga në kohën e krizës, në kushte  kur të ardhurat e tyre u zvogëluan për mbi 30 për qind.

  • Tags
  • 4
- Advertisement -

Latest News

Ekspertët parashikojnë rritje të mëtejme të çmimit të arit

Çmimi i arit në fillim të muajit e kaloi pragun prej 2,000 dollarëve për unc, nivel që nuk është shënuar që nga...

Sllovakia dëboi diplomatë rus për shkak spiunimit, Moska do t’i përgjigjet me masë të njëjtë

Sllovakia dëboi tre diplomatë rus për shkak dyshimit se merreshin me spiunim. Zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme...

Qeveria libaneze ka dhënë dorëheqje, por protestat vazhdojnë

Protestat në Liban për shkak të shpërthimit të madh në Bejrut vazhdojnë, megjithëse pasdite qeveria e udhëhequr nga Hasan Diab dha dorëheqje.

Xhaferi: Pa kryetar, Kuvendi s’është konstituuar, Shasivari: Zgjedhja e kryetarit të Kuvendit përcakton afatet

https://youtu.be/9VIybFDNK-U Interpretime të ndryshme rreth asaj nëse parlamenti është konstituuar dhe nëse rrjedhin afatet brenda të cilave...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com