Angellovska: Kartela pagesore vendore injeksion prej 28 milionë euro për biznesin vendor

Must Read

Nëse të gjitha partitë shqiptare do të jenë në qeveri, Arjanit Hoxha do të lobojë që “Besa” të kalojë në opozitë

Nëse të gjitha partitë shqiptare hyjnë në Qeveri, atëherë Lëvizja BESA do të dalë në opozitë. Kështu...

Xhandarmëria serbe patrullon në Kosovë/Karaçevë (Video)

Sot rreth orës 17:00, xhandarmëria serbe me tendencë destabilizimi, janë futur rreth 1 km në brendësi të...

Numër rekord i të sapoinfektuarve me koronavirus në Shqipëri, punësohet kuadër plotësues mjekësor

Në Shqipëri është shënuar rekord i ri negativ   i rasteve pozitive me Kovid-19 në një 24 orësh, ...

Kartela pagesore vendore është injeksion prej 28 milionë euro për biznesin vendor. Krahas ndihmës për qytetarët, kjo masë do të veprojë si katalizator i aktivitetit ekonomik dhe do të kontribuojë për uljen e goditjes nga kriza  KOVID-19, shkroi ministrja e Financave, Nina Angellovska në profilin e saj në Fejsbuk.

- Advertisement -

“Kartela nga njëra anë e stimulon konsumin privat, i cili merr pjesë me 65 për qind të BPV-së. Nga ana tjetër, të gjitha mjetet janë të dedikuara kah produktet dhe shërbimet, me çka mbështetet sektori vendor i prodhimtarisë dhe shërbimeve”, qëndron në shkrim.

Ajo shtoi se sipas skenarëve të cilët i bëmë në Ministrinë e Financave, kartela vendore pagesore do ta përmirësojë rezultatin ekonomik të vendit në tremujorin e tretë për 0,7 – 0,9 pikë procentuale.

- Advertisement -

“Masa të tilla shfrytëzojnë edhe shumë vende të tjera për stimulimin e ekonomive vendore në kohë të krizës KOVID-19, si Austria, Sllovenia, Kina, Amerika”, bën të ditur ministrja.

- Advertisement -

Për tejkalimin më të shpejtë të krizës dhe rezultate më të mira ekonomike, porosit, mund të kontribuojmë të gjithë – me atë që do të zgjedhim produkte vendore para produkteve të tjera.#Blej nga vendi./MIA

- Advertisement -

Latest News

Xhandarmëria serbe patrullon në Kosovë/Karaçevë (Video)

Sot rreth orës 17:00, xhandarmëria serbe me tendencë destabilizimi, janë futur rreth 1 km në brendësi të territorit të Kosovës në fshatin...

Numër rekord i të sapoinfektuarve me koronavirus në Shqipëri, punësohet kuadër plotësues mjekësor

Në Shqipëri është shënuar rekord i ri negativ   i rasteve pozitive me Kovid-19 në një 24 orësh,  nga fillimi i pandemisë  më...

Edhe në Itali vatër e re e virusit korona pas kthimit të disa tinejxherëve nga Kroacia

Dy vajza 18-vjeçare janë kthyer në qytetin italian Padova të infektuara me virusin korona pas pushimit veror në Kroaci, për çka 24...

Në SHBA, në korrik të sapopunësuar vetëm 1,8 milion, më pak nga shifrat e majit dhe qershorit

Ekonomia e SHBA-së në korrik ka hapur 1,8 milion vende pune, që është regres sipas treguesve  të muajve maj dhe qershor dhe ...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com