Agjencia evropiane për ilaçe e rekomandoi “remdesivir” për trajtimin e koronavirusit

Must Read

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të...
- Advertisement -

Agjencia evropiane për ilaçe (EMA) me kush e miratoi shfrytëzimin e ilaçit “remdesivir” kundër virusit korona, nga prodhuesi farmaceutik i nga Kalifornia “Gilead”, e që është ilaçi i parë që ka marrë rekomandim.

Rregullatori evropian sot bëri të ditur se këshilli i tij rekomandoi përdorimin e ilaçit “remdesivir” tek të rriturit dhe fëmijët të moshës prej 12 vjeç, të diagnostifikuar me pneumoni për mjekimin e të cilëve është i nevojshëm oksigjeni.

- Advertisement -

Çmimi i ilaçit në Evropë ende nuk është i ditur. Në SHBA “remdesivir” do të mund të kushtojë edhe deri në 5.080 dollarë për trajtim, ndërsa ilaçi gjenerik nga prodhuesi indian mund të shitet prej 66.13 deri në 79.35 dollarë.

Drita e gjelbër e kushtëzuar e EMA-s do të thotë se mjekët mund të përshkruajnë “remdesivir”, i cili në Evropë do të quhet “vekluri” kur do të miratohet nga Komisioni Evropian.

- Advertisement -

Siç transmetojmë agjencitë e huaja, konsumi për ilaçit është rritur, sepse u tregua si ilaç premtues në analizat klinike.

Studimi i zbatuar nga EMA tregoi se pacientët me Kovid-19 rikuperohen mesatarisht katër ditë më shpejtë se pacientët tjerë.

- Advertisement -

“Remdesivir” tani është miratuar për përdorim urgjent tek disa pacientë rëndë të sëmurë në SHBA, inci dhe Kore të Jugut, ndërsa miratim përfundimtar kanë dhënë edhe autoritetet japoneze./MIA

- Advertisement -

ASH-AAA karton të kuq për zëvendësministrat? Abazi: S’kanë legjitimitet, do të punojnë vetëm për interesat partiake

Zëvendësministrat e rinj të propozuar nga Qeveria, nuk do të sjellin asnjë risi, por vetëm do të punojnë për interesat e tyre...

Bytyqi kundër Grubit dhe Zaevit, “Paratë publike nuk duhet të ndahen sipas përkatësisë etnike”

https://youtu.be/QVHD2o-kb-0 Propozimi i zëvendëskryeministrit të parë, Artan Grubi që të subvencionohen kompanitë private të cilat do të...

Profesionet të ndryshme nga obligimet?! Zëvendësministrat të martën para deputetëve

https://youtu.be/KaiRwPjWwFY Në vend që të kenë fundjavë të lirë, deputetët do të duhet t’i lexojnë biografitë dhe...

MPB “ruan” ish-ministren Jankullovska, Gruevski në Budapest, bashkëpunëtorët e tij më të afërt në burg

https://youtu.be/I-GFz2nm33w Përditshmëri e banorëve të rrugës “Dimçe Mirçev” numër 20, janë makinat policore, sepse vetëm 10 metra...

Jo të gjitha shkollat kanë kompjuterë dhe internet

https://youtu.be/l-Cg1Gf5xHo Ministria e Arsimit dhe Shkencës po informon drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme për llojin...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -